Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Ex Ponto odpira vrata z Yu mitologijo

Leksikon Yu mitologije Arhiv organizatorja
V okviru otvoritve 18. festivala Ex Ponto, si lahko ob 20. uri v Lihnartovi dvorani Cankarjevega doma ogledate svetovno premiero predstave z naslovom Leksikon Yu mitologije.

Projekt Yu mitologije je koprodukcija gledališč in festivalov s prostora nekdanje Jugoslavije. Pod režijskim vodstvom znanega hrvaškega režiserja Oliverja Frljića je nastajal na osnovi Leksikona Yu mitologije.

Predstava je v obliki neobičajnega kviza, na katerem se tekmovalci ne borijo za denarno ali materialno nagrado, pač pa za resnico oziroma pravico do pravega spomina. Spomina na tisto Jugoslavijo, v kateri smo živeli, in ne tisto, ki se je zaradi pronacionalne politične reinterpretacije zgodovine spominjamo danes.

Obujanje spomina v obliki kviza bo pokazalo, koliko so se gledalci izognili manipulaciji političnega pragmatizma in kaj je ostalo od kolektivnega spomina, ki je nastal v nekdanji državi. Seveda se sodelovanju ne bodo izognile tudi mlajše generacije, pri katerih je spomin na Jugoslavijo zgolj posreden in pridobljen iz medijev, izobraževalnih ustanov in od družine.

Cena vstopnice je 18 evrov, za mlajše od 25 in strajše od 65 let ter upokojence pa 14 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.