Magazin > Film & Glasba & TV
10097 ogledov

Film zaradi 10-sekundnega prizora umaknili s sporeda

monster hunter Profimedia
Režiser se je opravičil.

Kitajska je iz svojih kinematografov umaknila film Monster Hunter, in sicer zaradi 10-sekundnega dialoga, za katerega pravijo, da je rasističen. Igralec Jin Au-Yeung svojega prijatelja v filmu pozove, naj pogleda njegova kolena. Belec ga nato vpraša, kakšna kolena so to, Jin Au-Yeung mu odgovori: "Kitajska.“

Ob tem pogovoru so se Kitajci spomnili na rasistično otroško pesem z verzom: "Chinese, Japanese, dirty knees, look at these (Kitajci, Japonci, umazana kolena, poglejte jih).“

Režiser Paul W.S. Anderson se je opravičil in šalo umaknil iz filma. "Žalosti me, da je stavek iz našega filma užalil toliko kitajskih gledalcev. Opravičujem se za nastalo jezo,“ je povedal in dodal, da nikogar niso želeli užaliti. "Film govori o enotnosti,“ je še poudaril.
Kljub umiku spornega prizora pa mnogi dvomijo, da bodo film spet predvajali v kitajskih kinematografih, saj je razburjenje na spletu še vedno ogromno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.