Magazin > Film & Glasba & TV
95 ogledov

Glasbena razprodaja

Na Najdi-glasbenika.si boste izvedeli, koliko stane nastop 109 domačih (manj zna Žurnal24 main
Najem glasbenikov. Ponuja se spletna stran, ki uveljavljenih glasbenikov ne prepriča.

Začetniško. Na spletu se je pojavila nova stran Najdi-glasbenika.si, ki na enem mestu ponuja najem slovenskih glasbenikov (zaenkrat 109) različnih žanrov za "poroko, abrahama, rojstni dan ali kakšno drugo zabavo", pri čemer ima ambiciozen cilj urediti trg najemanja glasbenikov v Sloveniji.

 

“Očitno se imajo (narodno-zabavni ansambli, op. a.) za alternativce.”
 

"Mnogi slovenski glasbeniki namreč zahtevajo prevelike zneske za nastop na dogodkih, kar je predvsem posledica odsotnosti konkurence. Najem glasbenikov na žalost še vedno deluje po principu priporočil 'od ust do ust'. Po drugi strani so manjši glasbeniki, ki ne razpolagajo z velikimi promocijskimi sredstvi, odrinjeni na stran, kar spet ni pošteno," menijo.

 

Trkaj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Za tiste, ki se ne spoznajo na sceno"

"Stran je namenjena ljudem, ki se ne spoznajo na sceno oziroma nimajo ideje, koga povabiti na svoj rojstni dan, abrahama … Vsekakor to ni stran za profesionalne muzičarje, ki imajo svoj menedžment, svojo spletno stran, svoj že poznan trg," meni 6 Pack Čukur.

 

"Ta portal je po mojem mnenju primernejši za nove oziroma manj poznane izvajalce in bende in je kot tak najbrž dobrodošlo komercialno orodje," se strinja Manca Špik, ki dodaja, da ima povpraševanja dovolj (torej ne potrebuje take strani), za ponudbo pa skrbi njena agencija. "Pozitivno je, da lahko vidimo, koliko glasbenikov je pri nas, negativno pa, da bodoči naročnik nima osnovnih informacij, kaj je kakovostno in kaj ne," ocenjuje Trkaj.

 

"Bendi si oznake podelijo sami"

Če pobrskate po konkretni ponudbi strani, kar je (pohvalno) brezplačno in brez obvezne registracije, in vas denimo zanima, kateri alternativni bendi se ponujajo v najem, boste presenečeni nad pestrim izborom zasedb, ki s tem žanrom nimajo ravno dosti opraviti – med njimi je celo narodno-zabavna zasedba.


"Seveda si oznake podelijo bendi sami, mi pa administriramo, kolikor lahko. Je bilo kar nekaj hude krvi, očitno se imajo za alternativce. Predvidevamo spremembo pravil in pogojev ter strožjo administracijo," so "lapsus" komentirali avtorji spletne strani. Da pa naj bi bila oglaševalska agencija Mikol, ki stoji za stranjo, na tekočem s tem, kaj je všeč ljudem, še posebno moškim, je sklepati po tem, da se ukvarjajo tudi z vročimi telefonskimi pogovori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.