Magazin > Film & Glasba & TV
238 ogledov

Hofer doma, Galunič na Evrovizijo

Andrej Hofer Žurnal24 main
Eurosong. RTVS je z denarjem, ki bi ga sicer namenila za komentatorsko kabino, raje realizirala druge projekte. Bosta pa Dunaj videla Ljerka Bizilj in Mario Galunič.

Andrej Hofer, dolgoletni komentator Eurosonga, bo letos ostal doma, čeprav izbor poteka tako rekoč pred našimi durmi.

Ivor Lyttle, dolgoletni odgovorni urednik revije EuroSongNews in človek, ki je zadnjih šest let zadolžen za tuje komentatorje Eurosonga,
meni, da je to napaka in da je odsotnost slovenskega komentatorja na Dunaju slaba napoved za našo zmago. "V zadnjih letih je zmagovita država vedno imela svojega komentatorja na prizorišču," je Little povedal za Evrovizija.com.

Denar vložili drugam

"Komentator bo letos opravil svoje delo iz Ljubljane, saj se je RTV Slovenija, kljub omejenemu proračunu za projekt Pesem Evrovizije odločila, da se pridruži BBC-jevemu projektu Največje uspešnice Pesmi Evrovizije (oddajo smo predvajali 2. maja), da kupi dokumentarec Conchita, kraljica Avstrije in pripravi posebno oddajo Dunaj, 12 točk, ki bo na sporedu tik pred prenosom finala. Vse te projekte je RTV Slovenija realizirala za denar, ki bi ga sicer namenila za komentatorsko kabino in odhod komentatorja na prizorišče,“ so odločitev, da Hoferja ne bo na Dunaju, razložili na RTVS.

Na Dunaj je nacionalna televizija poleg šestih nastopajočih po svojih navedbah poslala "najmanjšo mogočo ekipo, in sicer vodjo delegacije, njegovo asistentko ter novinarko, ki skrbi za stike z novinarji in javnostjo.“ "Na Tekmovanju za Pesem Evrovizije 2015 je odprava RTV Slovenija po številu članov absolutno ena najšibkejših doslej,“ so še dodali.

Priprave, prizorišče in scenografijo sta si letos ogledali tudi scenografka in režiserka Eme. Enodnevnega strokovnega ogleda evrovizijskega prizorišča se je včeraj udeležilo 16 sodelavcev iz televizijske produkcije RTV Slovenija, Televizije Koper in Televizije Maribor. Ogled je bil voden s strani predstavnikov ORF, sodelavci RTV Slovenija pa so si ogledali najsodobnejšo tehnologijo s področja televizijske produkcije od tehnike, ozvočenja, osvetljave do avdio in video tehnologije. Delovno ekskurzijo je organiziralo Izobraževalno središče RTV Slovenija in je trajala en dan. Udeležili so se ga izbrani kadri, ki na RTV Slovenija aktivno sodelujejo pri produkciji zabavnih oddaj in koncertov.

Galunič na Dunaj z letalom

Na dan nastopa slovenskih predstavnikov bo na Dunaj za tri dni odpotoval tudi odgovorni urednik Razvedrilnega programa, Mario Galunič, in sicer z letalom. Cena letalske vozovnice je 130 eurov, prenočil pa bo v uradnem hotelu Tekmovanja za Pesem Evrovizije, kjer je cena za nočitev približno 130 eurov. Dogodka se bo udeležila tudi direktorica Televizije Slovenija dr. Ljerka Bizilj in njena pomočnica, ki poleg financ skrbi tudi za t. i. izvedbeni del Televizije Slovenija. "Vodstvo RTV Slovenija je prejelo posebna povabila za finalni večer, saj je Televizija Slovenija kot udeleženka projekta dobila na voljo 10 brezplačnih vstopnic za vsako prireditev. Finalne prireditve v soboto se bodo tako udeležili tudi trije člani vodstva RTV Slovenija,“ so za Žurnal24 še sporočili z RTVS in dodali, da se generalni direktor Marko Filli finalnega dogodka ne bo udeležil, se je pa v ponedeljek udeležil slovenskega dneva, ki ga je organiziralo slovensko veleposlaništvo na Dunaju. Po koncu dogodka se je vrnil v Slovenijo.

Komentarjev 9
  • sintesi 07:06 21.maj 2015.

    A ne bi zahtevali referendum ZA ukinitev obveznega plačevanja RTV naročnine....nimam(o) vpliva na odločitve, zakaj torej moram(o) plačevati.....Gremo zbrat podpise, mislim da ne bo težko!

  • Avatar praufo
    praufo 18:21 20.maj 2015.

    Srečanje toplovodarjev ? In to na davkoplačevalski račun. Kaj bo pa Ljerka počela ?

  • ljimonad 17:18 20.maj 2015.

    škoda je sakega evra za tole oprostite navadno sranje od evrovizije. in mi butasti slovenčki seveda moramo biti zraven, čeprav ne moremo doseči že vrsto let enostavno nič. tudi tokrat bo tako, še finala tale naša dva ne bosta videla, ...prikaži več butalci pa pišejo o zmagi....ha ha ha. vsaj enkrat so sosedje hrvati postali bistveno pametnejši od nas. imajo glazbo in to industrijo, za slovenijo vesoljsko, pa jih vseeno v tem navadnem štelanju rezultatov ob katastrofalnih pesmih ni več zraven. a dokler bomo mi imeli mšike, gavraniče in kot kaže sedaj tudi ljerkice, potem bomo pač zapravljali ta denar. ups bodo zapravljali naš denar