Magazin > Film & Glasba & TV
1536 ogledov

Hollywood izgubil legendo

joel schumacher Profi K2
V ponedeljek je umrl 80-letni režiser Joel Schumacher, znan po številnih filmskih hitih.

Umrl je zaradi raka, s katerim se je boril eno leto. Schumacher se je kot režiser ali scenarist lahko podpisal pod zelo znane filmske hite, med drugim tudi po filme Batman za vse čase, Batman in Robin, Prosti pad,  St. Elmo's Fire, The Lost Boys …

Zadnji film je posnel leta 2011, Talci z Nicolasom Cageem in Nicole Kidman. Leta 2013 je zadnjič stal za kamero- režiral je dva dela serije Hiša iz kart. 

Na njegovo smrt so se odzvali številni zvezdniki, med prvimi sta bila režiser Kevin Smith in igralec Kiefer Sutherland. "Ne bi mogel biti bolj prijazen in gostoljuben,“ je čivknil Smith, Sutherland pa je zapisal, da bosta Schumacherjev talent in duh živela dalje.

Schumacher je svojo kariero pri filmu sicer začel kot kostumograf. Leta 1976 je napisal scenarij za film Car Wash, veliki preboj pa je dosegel šele leta 1985 s filmom St Elmo's Fire.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.