Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Horace Andy & Dub Asante Band v Ljubljani

Njegovi posnetki od zgodnjih 70. let pa do danes veljajo za ključne elemente reg Žurnal24 main
Če smo bili zadnja leta vajeni večjih reggae koncertov le na tolminskem festivalu, se bo to spremenilo že v nedeljo, 9. novembra, ko se bo v Ljubljani ustavil Horace Andy.

S koncertom na novem ljubljanskem koncertnem prizorišču v klubu InBox (bivša diskoteka Fun Factory) bo Andy odprl “zimsko” sezono reggae koncertov v organizaciji sveže nastalega Fat Dance Promotions. Šlo bo za največji reggae koncert letošnje sezone. V zadnjih letih 57-letni umetnik le redko koncertira, njegove turneje so kratke, koncerti pa nepozabni in vedno dobro obiskani. Na napovedani turneji bo v treh tednih obiskal nekatere evropske države, med njimi tudi Slovenijo.

Horace Andy je več kot primerno ime za reanimacijo slovenskega reggae gibanja, saj gre za glasbenika, ki v svoji skoraj štiri desetletja dolgi karieri ne pozna obdobja nekreativnosti ali daljšega počitka. Njegovi posnetki od zgodnjih 70-ih let pa do danes veljajo za ključne elemente reggae scene, katere aktivni član je vse od njenih povojev. Enega lepših in bolj prepoznavnih vokalov Jamajke, ki mu poseben čar daje emotivna nota, so pred leti uporabili tudi trip-hop veterani Massive Attack in njihov gost na zadnjem koncertu v ljubljanskih Križankah je bil prav Horace Andy. Massive Attack so v začetku 90. let Andyja predstavili povsem novi generaciji oboževalcev, ki so s časom začeli zbirati tudi njegova bolj zgodnja dela in ga povzdignili med ikone reggae glasbe. Andy je prisoten na vseh ploščah Massive Attack in malokdo ve, da sta dva od večjih hitov te angleške zasedbe pravzaprav priredbi Andyjevih starih reggae komadov; "Spying Glass" z albuma Protection in "I've Got to Get Away" z albuma Mezzanine.

Cena vstopnice v predprodaji znaša 14 evrov, na dan koncerta pa 17 evrov. Vabljeni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.