Magazin > Film & Glasba & TV
44877 ogledov

Hrvati po 0 točkah slovenske žirije: Dopustujte v Trstu!

Let 3 Instagram
Hrvaški spletni portal po nič točkah slovenske žirije hrvaškim predstavnikom Let 3 na Evroviziji z udarno novico na naslovnici: "Letos dopustujte v Trstu".

Hrvaška je na pesmi Evrovizije zasedla končno 13. mesto. Pričakovali so več, tako javnost kot mediji. Čeprav je slovensko občinstvo prav Hrvaški podelilo 12 točk, pa je slovenska žirija 12 točk podelila Italiji, nič točk pa Hrvaški, kar je očitno »ujezilo« naše južne sosede.

Najbolj brana spletna portala na Hrvaškem, tako Index, kot 24 Sata v posebnem članku izpostavljata nič točk slovenske žirije hrvaškim predstavnikom Let 3. Slednji so za svoj nastop dobili skupaj 112 točk, 101 od občinstva in le 11 točk s strani dveh žirij (Srbije osem in Portugalske tri).

"Čeprav je naša žirija Sloveniji podelila pet točk, nam niso pripisali niti ene. Očitno smo mi bolj dobrososedski," so zapisali pri 24 Sata, kjer so objavili tudi odziv Hrvatov na Twitterju na nič točk slovenske žirije Hrvaški. Odzivi, pa čeprav večinoma šaljivi, so bili tudi taki: "Slovenskemu občinstvu na dopustu brezplačno pico povsod po Hrvaškem, člani slovenske žirije pa naj se na dopust odpravijo v Trst."

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 21
  • Majazmaja 12:01 15.maj 2023.

    Slovenska "žirija" pod taktirko fašističnega Urbanije ni bila sposobna prepoznati sporočila Let3. Zato 0 točk.

  • crniovcar 09:54 15.maj 2023.

    Parad kiča in glasbe, ki je ne moreš poslušati. To prireditev bi brez slabe vesti lahko že pred 20 ali več leti opustili. Komentarji prireditve - katastrofa. Kdo se spomni in požvižgava kakšno popevko - zmagovalko zadnji let.

  • Decko 07:51 15.maj 2023.

    Bravo naši