Magazin > Film & Glasba & TV
395 ogledov

Igralci, ki so umrli med snemanjem

Brandon Lee
1/9
Profimedias
Igralci, ki so umrli na prizorišču snemanja. Nekatere smrti so prav bizarne. Vic Morrow je na primer umrl pod razbitinami helikopterja.

Brandon Lee, sin karatejske legende Bruca Leeja, je umrl leta 1993 po tem, ko so ga na snemanju filma Vran ustrelili s pravo pištolo, čeprav so na snemanju uporabljali lažne. Posnetek njegove smrti je bil uničen, še preden so razvili film.

Avstralski raziskovalec Steve Irwin je leta 2006 umrl med snemanjem prispevka o najbolj smrtonosnih živalih v oceanih, ko ga je, ironično, v srce zabodel strupeni skat. Irwin je na kraju nesreče podlegel rani.

Vic Morrow je umrl leta 1982 med snemanjem filma Twilight Zone: The Movie. Med snemanjem prizora, v katerem je bežal pred vojaškim helikopterjem, je prišlo do eksplozije. Na helikopterju so namreč bila pirotehnična sredstva. Morrowa in dva mlada igralca so smrtno ranili deli helikopterja.

Igralec John Ritter je umrl med snemanjem serije 8 Simple Rules for Dating my Teenage Daughter. Pred kamero se je nenadoma zgrudil. V bolnišnici so ugotovili, da je bila zanj usodna razpoka na aorti.

Tyrona Powerja je med snemanjem sabljaškega prizora (film Solomon and Sheba) zadela srčna kap.

Redd Foxx je umrl leta 1991 med snemanjem filma The Royal Family. Tudi njega je izdalo srce.

Martha Mansfield je umrla med snemanjem filma The Warrens of Virginia. Med odmorom je sedla v avto, ko je mimoidoči, ki si je prižgal cigareto, vžigalico pomotoma vrgel v vozilo. Marthina obleka je takoj zagorela. Igralka je umrla naslednji dan.

Paul Mantz je umrl med kaskaderskim prizorom v filmu Feniksov let. Med letom nad Arizono je z letalom trčil v hrib.

Roy Kinnear je med snemanjem The Return of the Musketeers padel s konja in si zlomil medenico. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je naslednji dan umrl zaradi srčnega napada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.