Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

In Flames kmalu v Sloveniji

Bend izhaja iz gotemuške veje metala, začetka devetdesetih let, ki velja za deat Žurnal24 main
V petek, 27. marca prihaja na ljubljansko Gospodarko razstavišče melodični death metal kvintet z vnetljivim predznakom In Flames.

Bend izhaja iz gotemuške veje metala, začetka devetdesetih let, ki velja za death metal zibelko Evrope. Bend se je v zadnjih let s trdim delom in efektivnimi energičnimi nastopi uspel povzdigniti v enega vodilnih imen na death metal sceni ter dodobra zasidrati na svetovnem death metal zemljevidu. Veljajo za (so)ustanovitelje ti. “Gotheburg melodic death metal” struje, ki danes velja za eno najbolj progresivnih in vplivnih podzvrsti metala. Njihov vpliv je moč čutiti pri mnogih svetovno znanih bendih, ki izhajajo iz skandinavskih death metal vzorcev.

Njihova glasbena forma bazira na uspešni kombinaciji brutalne in hitre ritem sekcije, ter mojstrsko prepletajočih se surovih kitarskih rifov, nadgrajenih s skandinavsko melodiko in kričečimi vokali, ki se na trenutke spogledujejo z melodičnimi vzorci in ušesom všečnimi “sing along” refreni.

Bend je po ustanovitvi leta 1990 pristal pri založbi Nuclear Blast z njihovo tretjo izdajo “ Jesters Race”, ki je nepogrešljiva v zbirki vsakega pravega poznavalca metal glasbe. Sledilo je še devet izdaj, vključujoč klasike kot so “Colony”, Clayman”, “Come Clarity”… vse do zadnje A Sense of Purpose, ki uspešno nadgrajuje skoraj 20 let delovanja. Definitivno koncertni dogodek leta in “must see” za vse privržence trših melodij!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.