Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Indexi se vračajo na slovenski oder

(Foto: arhiv skupine) Žurnal24 main
Konec meseca bo v Cankarjevem domu nastopila ena najuspešnejših bosansko-hercegovskih pop rock zasedb Indexi.

Glasba enega najuspešnejših bosansko-hercegovskih pop rock zasedb, ki je v času svojega delovanja razveseljevala prav vse generacije, bo znova navduševala obiskovalce na koncertu v naši prestolnici. Veliki koncert skupine Indexi in Prijatelji bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani v nedeljo, 26. septembra.

Glasbenikom Fadilu Redžiću, Ranku Rihtmanu, Neni Jurinu, Miroslavu Šaranoviću, Sinanu Alimanoviću, Peci Peteju in Vernesu Ljuštaku se bodo na odru pridružili zvezdniški gosti z interpretacijami nekaterih največjih hitov Indexov.

Skladbe, kot so Sve ove godine, Sanja, Bacila je sve niz rjeku, Plima, Jutro če promijeniti sve, Ti si mi bila u svemu naj, naj bodo zazvenele iz ust glasbenih umetnikov, kot so Mladen Vojičić Tifa, Arsen Dedić, Seid Memić - Vajta, Željko Bebek, Aki Rahimovski, Kaliopi, Hari Mata Hari, Branko Đurić Đuro, Massimo Savić, Zijo Valentino, Saša Lošić Loša, Zoran Predin, Goran Karan in Irina Kapetanović.

Skupina Index je nastala leta 1962. Ker so bili vsi člani študentje na univerzi, so ime za skupino izbrali kar po knjižicah, ki so jih vsi nosili na fakulteto zaradi prisotnosti in opravljanja izpitov. Na začetku so večinoma preigravali instrumentalne posnetke hitov zasedb The Kinks, The Shadows in Cliffa Richarda, leta 1967 pa začeli skladati lastne pesmi.

Ko je leta 2001 umrl pevec skupine Davorin Popovič, so Indexi po štirih desetletjih uspešne glasbene kariere prenehali obstajati. Tako se je končala pot enega najuspešnejših jugoslovanskih bendov, ki je v času svojega delovanja navduševal ne samo staro in mlado publiko, ampak tudi bolj zahtevno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.