Magazin > Film & Glasba & TV
111 ogledov

"Izštekanih 10 je res parada dobre glasbe"

Jure Longyka Sandi Fišer
Na velikem koncertu Izštekanih 10, ki bo danes v vsej svoji polnosti zavzel oder Kina Šiške, lahko pričakujemo številne glasbene poslastice. Plejada letošnjih 'izštekancov' bo tokrat namreč izjemno pestra, od metalcev Noctiferia v povsem akustični različici in Samih bab z najnovejšimi skladbami, do hip-hop dvojca Murat&Jose ter čudovito zvenečega Simboličnega orkestra …

»Poleg veliko ekskluzivnih trenutkov, ki so jih izvajalci ponudili že med letom in jih seveda prinašajo na oder Kina Šiške, imamo tudi nove sladkorčke,« za Žurnal24 pojasnjuje radijski moderator, govorni interpret in voditelj velikega koncerta Izštekanih 10, Jure Longyka.

Raznovrstna plejada 'izštekancev'

Plejada letošnjih 'izštekancov' bo izjemno pestra. »Smaal Tokk bo premierno predstavil novi single 'Zaposlovalna'. Murat & Jose bosta poleg svežega singla 'Nekineki' predstavila čisto novo skladbo 'Tko k vdih', ki te dni še nastaja. Pri desetih skladbah bo zraven še godalni kvartet iz članic in članov Simboličnega orkestra, domala vsi aranžmaji so novi in napisani posebej za to priložnost. Z nami bodo posebni gostje Mi2 z akustičnimi verzijami novejših skladb z zadnjega albuma, ki jih pred leti, ko so zadnjič gostovali v oddaji Izštekani, še niso niti napisali. V eni skladbi bo zaigral tudi številčnejši Simbolični orkester. Tu so metalci Noctiferia v povsem akustični različici, Same babe z novimi skladbami ... Izštekanih 10 je res parada dobre glasbe, to vam zagotavljamo,« nam zaupa Jure Longyka.

Novo noro 'izštekavanje'

Letošnji koncert 'izštekancev' se od svojega predhodnika – koncerta Izštekanih 20, ki ga je Val 202 pripravil ob dvajsetletnici istoimenske radijske oddaje v decembru 2013, v prvi vrsti razlikuje po samem konceptu. »Izštekanih 20 je bilo predvsem praznovanje z velikimi zvezdami, ki so se skozi leta 'izštekali'. Lanski in letošnji koncert pa sta letna pregleda nastopajočih v oddaji – ki pa gredo še dlje, ki za koncert pripravijo novo 'izštekavanje', nove ekskluzivne trenutke,« z velikim zanosom razlaga Longyka.

»Izštekani ponujajo ogromno dobre 'muzike', ki je v medijih in na večjih odrih premalo prisotna. Letošnja izdaja IZŠTEKANIH 10 je logično nadaljevanje. To pomeni, da vse leto, ko snujem program radijske oddaje Izštekanih, mislim na to, kako se bo niz izvajalcev konec leta združil na istem odru. Tako sem že spomladi ugotovil, da nam manjkajo dekleta in da moramo jeseni to nadoknaditi. Dogovorili smo se z All Strings Detached in s Patetico. No, in seveda s Samimi babami,« dodaja v smehu, saj so Same babe v resnici skupina moških ... »Ko so morali Patetico nastop zaradi poškodbe prestaviti v leto 2016, smo uspeli njihov izpad nadoknaditi z mlado, precej neznano skupino Monowi Twins, ki je z nastopom vzbudila veliko zanimanja,« še izvemo.

Brez odlašanja torej, parada dobre glasbe na odru Kina Šiške bo danes zagotovljena ... 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.