Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Je ljubezen res vse, kar hočete?

Komedijo so prvič uprizorili na večer pred svetimi tremi kralji leta 1601 na dvo Žurnal24 main
Romantične duše se lahko nocoj ob 20. uri v Stari dvorani SNG drame Maribor sprostite ob romantični gledališki komediji Kar hočete.

Kar hočete je urbana komedija neprecenljivega umetnika Williama Shakespeara, v kateri se prepletajo neverjetni pripetljaji, ljubezenski zapleti, preobleke, identifikacijske zamenjave in sarkastična norčevanja.

Začne se z Orsinovim (Branko Jordan) romantičnim ljubezenskim hrepenenjem po Oliviji (Ksenija Mišič), nadaljuje z žalovanji za izgubljenimi družinskimi člani, a melanholičen začetek se že v tretjem prizoru umakne radoživim komičnim prizorom z jezično Marijo (Mateja Pucko), veseljaškim vitezom Tobijo (Aleš Valič) in ne prav bistrim vitezom Andrejem Bledico (Matija Stipanič). Ko se Viola (Eva Kraš) preobleče v Cesaria in postane objekt poželenja, se začne ljubezenska igra zapletati na vse mogoče načine.

Shakespearovo komedijo je režiral Janusz Kica, režiser poljskega rodu, ki je za svoje subtilno dodelane režije prejel že več prestižnih evropskih nagrad. Leta 2009 je na mariborski oder postavil Ibsenovega Peera Gynta.

Za predstavo, ki traja dve uri in 20 minut ter ima en odmor, boste odšteli od 8 do 16 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.