Magazin > Film & Glasba & TV
13852 ogledov

Jeza na Eurosongu: "Velik rasizem proti balkanskim državam“

ana soklič Andres Putting (EBU)
Sinoči sta poleg Slovenije iz Eurosonga izpadli tudi Hrvaška in Severna Makedonija.
Za Slovenijo, Hrvaško in Makedonijo so se včeraj končale sanje o nastopu v finalu Evrovizije. Mnoge spletne komentatorje je to začudilo, še zlasti šokirani so bili nad izpadom hrvaške predstavnice. Govorijo celo o kraji.

"Niti Slovenija niti Makedonija niti Hrvaška … Ne razumem več Eurosonga. Če v četrtek izpadeta še Albanija in Srbija, potem lahko govorimo o rasizmu proti balkanskim državam. Že leta se to dogaja. Mi Balkanci smo del Evrope, ne pa Avstralija, ki leži bogu za nogo, in Azerbajdžan ter Izrael. Kaj imajo te dežele z Evropo? Te države v tem tekmovanju nimata kaj iskati,“ se je jezil neki oboževalec Evrovizije, nekdo drug pa je dodal: "Velik rasizem proti balkanskim državam. V finale se vedno uvrstijo Skandinavci. Sramota za Evrovizijo.“

ana soklič konec sanj Magazin Prva izjava Ane Soklič po izpadu z Evrovizije
Komentarjev 23
  • arabo001 06:32 20.maj 2021.

    A so balkanci rasa? Od kdaj in kje ste/so to zasledili? Očitno nihče več v medijih, v novinarskih krogih ali na splošno med "kulturniki" sploh ne ve, kaj pomeni rasizem. BUTLI!!!

  • jakec1575 21:34 19.maj 2021.

    Geji iz vse evrope so se mascevali homofobnemu balkanu in sloveniji. Simple as that.

  • Avatar MS
    MS 14:23 19.maj 2021.

    Ko so imele strokovne komisije evropskih TV postaj še glavno besedo je to še bilo pevsko tekmovanje! Ko so ocenjevanje v večjem delu prepustili publiki je to postal ceneni kič cirkus! Če bi Slovenija želela uspeti na Eurosongu bi morali ...prikaži več tja poslati Damjana Murka-Slavčka s s perutnicami ali Fredija Milerja! To je sedaj nivo Eurosonga!