Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Jinxi bodo nastopili v Mariboru

(Foto: arhiv skupine) Žurnal24 main
V petek, 24. septembra, bo hrvaška skupina Jinx le nastopila v Sloveniji, in sicer v Mariboru.

Hrvaška skupina bo, potem ko je bil odpovedan koncert v ljubljanskih Križankah, le nastopila v Sloveniji. Ta petek bo ob 22. uri nastopila v mariborskem klubu Štuk.

Jinxi bodo tokrat predstavili tudi novi album, ki bo predvidoma izšel v mesecu oktobru, manjkale pa ne bodo tudi vse ostale številne uspešnice skupine, kot so Na zapadu, Idem tamo gdje je sve po mom in Na čemu si ti, ki so jih proslavile kot enega najbolj priljubljenih glasbenih izvajalcev pri nas.

Jinx so retro pop skupina, ki so v pravem trenutku zadeli s pravo kombinacijo. Vedno bolj nostalgični glasbi sedemdesetih let so dodali kanček pridiha sodobnosti in s tem osvojili srca mnogih.

Njena glasbena pot se je začela v Zagrebu leta 1993 s koncertom v znanem klubu Saloon. Čeprav so takoj postali znani, je trajalo kar dve leti, preden so Jinxi izdali svoj prvi album. Sextasy (1995) ni izdan v hrvaškem jeziku, ampak v angleščini, kar je še dodatno pripomoglo k temu, da so postali zvezde takratne glasbene scene. Uspeh se je stopnjeval z vsakim albumom, a kakor skoraj vsi veliki, so tudi Jinxi razpadli in osem let po ustanovitvi razpustili zasedbo. Vendar ne za dolgo. Leta 2007 so se vrnili z izdajo albuma Na Zapadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.