Magazin > Film & Glasba & TV
126 ogledov

Katere filme že težko čakamo

Tudi v letu 2014 ne bo manjkalo visokoproračunskih filmskih nadaljevanj, med katerimi bodo v ospredju znanstvenofantastični spektakli, nekaj zanimivih projektov pa imajo v delu tudi režiserji, ki vedno presenečajo s svojimi filmskimi izdelki.

 

Dawn of the Planet of the Apes | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dawn of the Planet of the Apes

Pred dobrima dvema letoma je režiser Rupert Wyatt uspešno obudil ZF-franšizo Planet opic, s katero se, odkar je bil leta 1968 posnet prvi film s Charltonom Hestonom v glavni vlogi, v Hollywoodu na takšen ali drugačen način spopadajo vsakih nekaj let. Wyatt je v svoji različici, v kateri je igral James Franco, začel na začetku, pri Vzponu Planeta opic, v letu 2014 pa se vzpon opic v režiji Matta Reevesa nadaljuje z Zoro Planeta opic (Dawn of the Planet of the Apes) ter z Garyjem Oldmanom in Keri Russell v glavnih vlogah. Glavno opico bo igral Andy Serkis.

Transformers: Age of Extinction | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Transformers: Age of Extinction

Megan Foxx jih je imela dovolj že po dveh nadaljevanjih, Shia LaBeouf pa je končno rekel ne po treh. Po nekaj resnejših vlogah, v katerih se mu ni treba bojevati z govorečimi in mislečimi vesoljskimi roboti, ki se lahko preobrazijo v letala, avtomobile in druge oblike prevoznih sredstev,  je, kot je videti, končno odrasel, kar pa očitno ne velja za Marka Wahlberga, ki bo LaBeoufa nasledil v glavni vlogi, in režiserja Michaela Baya, ki bo Transformerje snemal že četrtič. No, verjetno pa tudi petič, saj priljubljena ZF-franšiza nosi denar ne glede na vsebino.

Godzilla | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Godzilla

Vsi jo poznajo, a nihče ne ve prav dobro, kakšna je. Legendarna pošast Godzila, ki je nastala kot posledica ameriškega testiranja jedrskega orožja in nato neustavljivo lomastila po Tokiu, je bila namreč prvič posneta že daljnega leta 1954 na Japonskem, z njo pa se je spopadel režiser Ishirô Honda. Nekaj desetletij pozneje, leta 1998, je Godzila v koži gigantskega mutantskega kuščarja  strašila prebivalce New Yorka v slabem ameriškem remaku v režiji Rolanda Emmericha, tokrat pa jo bo poskušal amerikanizirati Gareth Edwards z Aaronom Taylorjem-Johnsonom, Elizabeth Olsen in Bryanom Cranstonom v glavnih vlogah.

The Amazing Spider-Man 2 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

The Amazing Spider-Man 2

Eden od najbolj priljubljenih stripovskih junakov, človek pajek, znan pod imenom Spider-Man, je po večkratnih nadaljevanjih v režiji Sama Raimija ter s Tobeyjem Maguirejem in Kirsten Dunst v glavnih vlogah, v osveženi obliki in s pridevnikom Amazing (Neverjetni) znova zaživel leta 2012. Poleg nove podobe in imena je takrat postala popolnoma nova tudi filmska ekipa, saj je film režiral Marc Webb, človeka pajka, ki v navadnem svetu sliši na ime Pater Parker, pa je upodobil Andrew Garfield. Vlogo njegove izvoljenke je dobila Emma Stone, vlogo negativca pa bo tokrat imel Jamie Foxx.

X-Men: Days of Future Past | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

X-Men: Days of Future Past

Še ena ZF-franšiza, tokrat o mutantih z nadnaravnimi sposobnostmi, je po vrsti nadaljevanj, ki so doživela tudi prenovo zasedbe, eden od glavnih likov, Wolverine, pa je dobil celo svoj film. Tokratno nadaljevanje bo nekaj posebnega z združevanjem preteklosti in prihodnosti, kar pomeni, da se bodo v filmu v režiji Bryana Singerja zvrstili tako novi liki kot stari liki, od katerih smo se že poslovili. To pa pomeni tudi velik nabor zvezdniških imen, ki bodo zadovoljili vse vrste publike, in sicer Patrick Stewart, James McAvoy, Halle Berry, Ian McKellen, Hugh Jackman, Michael Fassbender, Ellen Page, Jennifer Lawrence, Evan Peters ter mnogi drugi.

The Hobbit: There and Back Again | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

The Hobbit: There and Back Again

Še preden smo se poslovili od Smaugove pušče, drugega dela Hobitove trilogije, s katero se je avstralski režiser Peter Jackson po trilogiji Gospodarja prstanov podal v čas pred njim, že lahko napovemo sklepni del trilogije, ki je tako kot Gospodar prstanov posneta po Tolkienovi literarni uspešnici. Z njo se bo fantazijska pustolovščina vilinov, škratov in seveda hobitov, ki hočejo premagati vrsto pošasti in zmaja, obenem pa osvojiti goro z zakladom, upajmo, končno končala,  Martin Freeman, Evangeline Lilly, Benedict Cumberbatch, Richard Armitage, Orlando Bloom in drugi igralci pa bodo svoj čas lahko namenili drugim, manj let trajajočim vlogam.

Need for Speed  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Need for Speed

Cestna, dirkaška ali, če hočete, avtomobilska filmska franšiza Hitri in drzni, ki bo kljub smrti glavnega zvezdnika Paula Walkerja leta 2015 dočakala že sedmi del, bo letos dobila resno konkurenco v obliki filma Need for Speed. Težko pričakovana akcijska drama, ki jo svet pozna kot najbolj priljubljeno in najbolje prodajano igro na temo dirkanja, bo v vlogi iz zapora izpuščenega in seveda po krivem obsojenega cestnega dirkača Tobeyja Marshalla, ki se poda na misijo maščevanja, predstavila že iz TV serije Kriva pota dobro znanega igralca Aarona Paula, film pa bo režiral  Scott Waugh.

Sin City: A Dame to Kill For | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Sin City: A Dame to Kill For

Kdo ne bi pozabil intrigantnega, pretresljivega, predvsem pa seksi filma Mesto greha, ki nas je, zvest svojih stripovskim koreninam, privlačil tudi z zanimivo vizualno estetiko. Več med seboj bolj ali manj prepletenih zgodb ter nekaj nepozabnih prizorov, ki so nastali v režiji Franka Millerja in Roberta Rodrigueza, bo po devetih letih končno doživelo nadaljevanje, ki smo ga tako težko čakali, z mestom, v katerem greh nikoli ne spi, pa se bodo vrnila tudi imena iz prvega dela, kot so Jessica Alba, Mickey Rourke, Rosario Dawson, poleg njih pa se bodo med drugim pojavili tudi Eva Green, Josh Brolin in Lady Gaga.

RoboCop  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

RoboCop

V poplavi priredb ni presenetljivo, da bo sodobno predelavo doživela tudi znanstvenofantastična akcijska drama Robokop, ki je nato doživela še dve nadaljevanji. Film o policistu, ki ga po močnem obstreljevanju lahko rešijo le tako, da ga z jeklenimi nadomestki spremenijo v polrobota, je v vlogi Robokopa v izvirni različici legendarnega režiserja Paula Verhoevna predstavil Petra Wellerja, v remaku v režiji Joséja Padilha pa se bo v glavni vlogi pojavil iz TV serije The Killing znan švedski igralec Joel Kinnaman, ki se počasi uveljavlja tudi v hollywoodskih produkcijah.

300: Rise of an Empire  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

300: Rise of an Empire

Kriki Gerarda Butlerja v vlogi špartanskega kralja Leonida in njegovih tristo vojakov še vedno odmevajo, čeprav so bili na velikem platnu  v akcijskem spektaklu režiserja Zacka Snyderja slišani že leta 2006. Tokrat neupogljivi Špartanci, ki so prvič kljub velikim žrtvam sicer odgnali Perzijce  in njihovega vladarja Kserksesa., to morajo storiti še enkrat, tokrat pod poveljstvom Temistokleja, režiser Noam Murro pa bo veliko pozornosti na obeh straneh namenil tudi dvema močnima ženskama, ki ju bosta upodobili Eva Green in Lena Headey.

Fury | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Fury

David Ayer, ki se je sprva uveljavil kot scenarist, nato pa tudi kot režiser, ki je lani navdušil s filmom Zadnji obhod, za leto 2014 pripravlja vojno dramo o zadnjih dnevih druge svetovne vojne v Evropi. Če zagotovilo za uspeh ne bo dovolj vojna tematika, ki je na velikem platnu v zadnjih letih ni bilo mogoče videti pogosto, bo razlog za ogled filma pri nekaterih gledalcih vsaj glavna zvezda filma Brad Pitt, tokrat v vlogi tankovskega poveljnika, ki se znajde v brezupnem položaju za sovražnikovo bojno linijo.

Gone Girl | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Gone Girl

David Fincher, ki je v zadnjem času zapravljal čas z nepotrebnim ameriškim remakom švedske uspešnice Dekle z zmajskim tatujem, nekaj koristnega pa naredil tudi na televiziji, kjer je snemal odlično politično TV serijo Hiša iz kart, se je odločil za priredbo romana Gone Girl. V trilerju, za katerega je scenarij napisala avtorica knjige Gillian Flynn, zaplet ustvari izginotje  žene na obletnico poroke, ki jo bo upodobila Rosamund Pike, v vlogi pripovedovalca zgodbe pa se bo preizkusil Ben Affleck.

Maleficent | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Maleficent

Otroke bo v kino privabilo to, da gre za večno pravljico o speči lepotici Trnuljčici in da prihaja iz Disneyjevega studia, njihove starše pa Angelina Jolie. Zgodba o princeski, ki se zbode in zaspi, dokler ne dočaka poljuba pogumnega kraljeviča, ki je premagal zlobno čarovnico, je v tokratni predelavi v režiji Roberta Stromberga obrnjena na glavo. V ospredje namesto princese Aurore, ki jo bo igrala Elle Fanning, postavlja njeno nasprotnico po imenu Maleficient, tako da je tudi pravljica predstavljena iz perspektive negativke, ki med drugim pojasnjuje, kaj je v kamen spremenilo njeno srce in povzročilo prekletstvo princese.

Noah | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Noah

Vsem znana biblijska zgodba o Noahu, ki po navodilih Boga mora sestaviti ladjo, na kateri bo z vsemi vrstami živali lahko prebrodil vesoljni potop, bo na velika platna prišla v režiji z oskarjem nagrajenega Darrena Aronofskega. Ameriški režiser, ki ima za sabo nepozabne filme, kot so Rekviem za sanje, Rokoborec in Črni labod, je vlogo Noaha v prihajajočem spektaklu, ki se glede na filmski napovednik ne bo izogibal stroškom, zaupal Russllu Crowu, v igralsko zasedbo pa poleg Emme Watson privabil tudi v zadnjih letih redko videno Jennifer Connelly.

Jupiter Ascending | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Jupiter Ascending

Nekdaj brata, v zadnjih letih pa brat in sestra Lana in Andy Wachowski, ki sta zaslovela s trilogijo Matrica, nazadnje pa sta se boljkone neuspešno spopadla z zahtevnim romanom Atlas oblakov, nadaljujeta z izzivi, kakršen bo zagotovo tudi izjemno zanimiv projekt Jupiter Ascending. Znanstvenofantastična pravljica o ruski čistilki toaletnih prostorov, ki s svojim DNA ogrozi kraljico vesolja, bo v glavnih vlogah predstavila Milo Kunis, Channinga Tatuma in Seana Bean, v manjši, a bojda pomembni stranski vlogi pa celo režiserja Terryja Gilliama.

Komentarjev 3
  • Mimmi 22:19 29.december 2013.

    Hitri in drzni 7 pride v kino leta 2015.

  • Domen Butina 12:41 29.december 2013.

    Pisec članka je pozabil enega izmed najboljlših filmov oziroma nadaljlevanja: hitri in drzni 7

  • hejki 10:44 29.december 2013.

    Pisec članka, kje tebe žuli Hobbit? Če ti ni všeč, potem ne piši v množini, ampak ednini. Ti hočeš, da se že konča, nekateri pa hočemo, da se še nadaljuje, čeprav vemo, da bo to zadnji del. Ampak nič se ...prikaži veče bat, še več je knjig tega mojstra Tolkiena, po katerem se da posnet filme o "gospodarjih prstanov".