Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Kdo se bo uvrstil na letošnjo EMO?

manuella EPA
Nocoj prvi predizbor. Predstavilo se bo osem izvajalcev, na Emo pa se bodo uvrstili le štirje.

Letošnja Ema bo potekala v dveh predizborih, ki bosta na sporedu danes in jutri. V vsakem od dveh predizborov se bo predstavilo osem pesmi. V finalu 24. februarja pa se bo nato še enkrat pomerilo osem najboljših izvajalcev. 

Kot navaja portal RTV Slovenija, bodo dve najboljši pesmi izbrali gledalci in poslušalci prek telefonskega glasovanja, dve pa strokovna žirija. O zmagovalcu finala pa bo odločalo 6 strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50.

Danes bodo nastopili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse), Tosca Beat (Free World), Lea Sirk (Freedom), Sell out (Ni panike), Zala (Lalalatino), Alya (Halo) in Omar Naber (On My Way).

Nastopajoče na Emi 2017 je izbrala štiričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali pevka, avtorica glasbe in letošnja predstavnica na Pesmi Evrovizije ManuElla, glasbenik, avtor glasbe in glasbeni producent Boštjan Grabnar, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in urednik projekta EMA – Pesem Evrovizije 2017 Aleksander Radić.

 
Komentarjev 6
  • Žvižgač 21:00 17.februar 2017.

    Sedaj, ko sem slišal nadaljevanko kajmak in marmaljez v telovadnem dresu ala balkan pazar sem končal prvo rundo olajšanja.

  • Žvižgač 19:51 17.februar 2017.

    Sem že nestrpen in me prijema na WC, ko bo začelo sem prepričan, da me ne bodo razočarali in me poženejo na veliko potrebo.

  • izRODEk 18:16 17.februar 2017.

    Tako kot Natalija Verboten in njen bumbar, ko sta napisala in poslala cel scenarij za narodno zabavno oddajo, pa so ju zavrnili, potem pa "sami" napisali isti scenarij in ga realizirali? :)Sem pa malo prej prebral dobro foro: ...prikaži več Za pesmi na #EMA glasujete tako, da pošljete SMS z besedo UPORNIK5 na 1919.