Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Ko dokumentarci spregovorijo

Ob 21. uri si lahko ogledate dokumentarni film Beautiful Darling, Warholova supe Žurnal24 main
Do 30. marca Kinodvor ponuja raznolik vpogled v dogajanje v sodobni produkciji dokumentarnega filma, zato si preverite, kateri dokumentarci bodo spregovorili danes.

V času, ko na televizijskih ekranih spremljamo dramatične prizore iz severne Afrike, ko ljudstvi Egipta in Libije rušita večdesetletni vladavini Mubaraka in Gadafija, se samo po sebi postavlja vprašanje o vlogi diktatur v 21. stoletju … in seveda o vlogi diktatorjev na filmskem platnu. Zgodovina igranega filma je polna tiranov, prikazanih z arhetipskimi potezami napol norih megalomanov ter okrutnih in zvijačnih trinogov. Nič manj bogata ni zgodovina filmskega dokumentarca, ki je, jasno, še posebej rad portretiral, analiziral, izzival, pa tudi servilno služil samodržcem.

Današnji program
17:45 Robert Frank: Potovanje po Ameriki (An American Journey), Philippe Seclier, Francija, 2009; Miti, ikone, mediji
19:15 Nénette Nénette, Nicolas Philibert, Francija, 2010; Intimni portreti
21:00 Beautiful Darling, Warholova superzvezdnica (Beautiful Darling: The Life and Times of Candy Darling, Andy Warhol Superstar), James Rasin, ZDA, 2010; Miti, ikone, mediji

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.