Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Ko dokumentarci spregovorijo

Ob 21. uri si lahko ogledate dokumentarni film Benda Bilili!. (Foto: Arhiv organ Žurnal24 main
Še danes in jutri Kinodvor ponuja raznolik vpogled v dogajanje v sodobni produkciji dokumentarnega filma, zato preverite, kateri dokumentarci bodo spregovorili danes.

V času, ko na televizijskih ekranih spremljamo dramatične prizore iz severne Afrike, ko ljudstvi Egipta in Libije rušita večdesetletni vladavini Mubaraka in Gadafija, se samo po sebi postavlja vprašanje o vlogi diktatur v 21. stoletju … in seveda o vlogi diktatorjev na filmskem platnu. Zgodovina igranega filma je polna tiranov, prikazanih z arhetipskimi potezami napol norih megalomanov ter okrutnih in zvijačnih trinogov. Nič manj bogata ni zgodovina filmskega dokumentarca, ki je, jasno, še posebej rad portretiral, analiziral, izzival, pa tudi servilno služil samodržcem.

17:30 Vsebina (Content), Chris Petit VB, Nemčija 2010; Aktualni, družbeno kritični
19:15 Kongo v štirih dejanjih (Congo in Four Acts), Dieudo Hamadi, Kiripi Katembo Siku in Divita Wa Lusala, Kongo / Južna Afrika, 2010; Human rights – tekmovalni
21:00 Benda Bilili! (Benda Bilili!), Renaud Barret in Florent de La Tullaye, Kongo / Francija 2010; Miti, ikone, mediji

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.