Magazin > Film & Glasba & TV
38405 ogledov

Končno razkrili uvrstitev Slovenije v polfinalu

Joker Out EBU
Slovenija je morala v četrtkovem polfinalu trepetati čisto do konca, da so jo razglasili kot zadnjo finalistko iz drugega polfinala.

Organizatorji letošnje Evrovizije so razkrili rezultate drugega polfinala, ki je Joker Out in Sloveniji prinesel tako želeno uvrstitev v finale. Pesem Carpe Diem je na na koncu osvojila 21. mesto.

Albanija, Ciper, Estonija, Belgija, Avstrija, Litva, Poljska, Avstralija, Armenija in ... Slovenija. Po tem vrstnem redu so organizatorji Evrovizije prebrali polfinaliste, ki so si priborili nastop v finalu. Med čakanjem na zadnje srečneže so se v dvorani slišali vzkliki "Slovenija". Zdelo se je, da je bilo oboževalcev skupine Joker Out v dvorani ogromno, vsekakor so bili med glasnejšimi. Sta voditeljici ravno zato, da bi napetost ostala na najvišjem nivoju, tako dolgo čakali, preden sta odrešili naše fante? V dvorani je vrelo, saj bi bilo sramotno, da tako obetavna skupina in skladba, za katero je bilo že po nekaj taktih jasno, da spada med boljše pesmi večera, ne bi prišli v finale.

Zdaj je znano, da se je Slovenija suvereno uvrstila v sobotno finale, saj je v polfinalu s 103 točkami zasedla skupno 5. mesto med 16 polfinalisti. Največ točk, 149, je prejela Avstralija, pred Slovenijo so bile še Avstrija, Poljska in Litva, za Slovenijo pa do 10. mesta, ki je še kot zadnje vodilo v finale, Armenija, Ciper, Belgija, Albanija in Estonija. Zanimivo, Romunija in San Marino iz naše polfinalne skupine za svoj nastop nista prejela niti točke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 06:15 15.maj 2023.

    auf, moje znanje zempljepisa iz šol je pa.. dobilo cvek.. sem vedno mislil da je australija tam na južni polobli neklje v tihem oeanu, zdej pa zvem da je del europe.. no eurovizije.. zdej samo šečakam da bo drugo leto ...prikaži več tam pelakitajska zasedba.