Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Kot da bi bili z Marsa

SIGUR RÓS Arhiv organizatorja
Islandska skupina Sigur Rós bo Maribor danes odpeljala v svoj svet.

Izmišljen jezik, ki temelji na islandščini, samosvoj glas pevca Jónsija, ki je lani izdal tudi samostojni album Go, poseben način igranja kitare in izjemni koncerti v živo so le nekatere od značilnosti islandske "zmagovalne rože" Sigur Rós. Zasedba, ki je med drugim ustvarila glasbo za filme Vanilla Sky, Življenje pod vodo in Kupili smo živalski vrt, je s svojimi zasanjanimi in neponovljivimi albumi od leta 1997 počasi, a zanesljivo širila svojo skupino oboževalcev, s šesto studijsko ploščo Valtari, ki jo je izdala maja letos, pa znova stopila korak od mainstreama, obenem pa tudi korak bližje nam.

Po štirih letih odsotnosti – Slovenija

Glasbeniki, ki tako kot Björk nenehno dokazujejo, kako zanimiv vir navdiha je Islandija, bodo danes nastopili na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, kamor prihajajo v sklopu festivala Mars, ki ga pripravlja založba Dallas. "Sigur Rós v Sloveniji še niso nastopili, sicer pa so bili kot skupina s svetovne glasbene scene odsotni zadnja štiri leta. So ena od tistih vedno aktualnih glasbenih zasedb, katerih koncerti so vedno nekaj drugačnega," so razloge, zakaj so za glavno zvezdo festivala izbrali prav Sigur Rós, ki je bil za marsikaterega slovenskega ljubitelja njihove glasbe doslej le pobožna želja, pojasnili pri Dallasu in dodali, da so vstopnice za njihov današnji nastop, pred katerim bodo publiko ogrevali Melodrom in mojcART, še na voljo, stanejo pa 39 evrov.

Za oči in ušesa

Sigur Rós, ki so včeraj igrali v Avstriji, k nam prihajajo z netipičnimi inštrumenti in razširjeno, 11-člansko zasedbo, v kateri bodo tudi brass sekcija in godala, s projekcijami pa bodo poskrbeli še za vizualni spektakel. Blagajna na Trgu Leona Štuklja se bo odprla ob 18. uri, prvi nastopajoči, mojcART, pa bodo stopili na oder ob 19.30. Že ob 20.15 bodo sledili Melodrom, koncert Sigur Rós pa se bo začel ob 22. uri, pri čemer so pri Dallasu opozorili, da na prizorišče ne bo dovoljeno prinesti dežnikov in alkoholnih pijač ter da parkiranje na Trgu Leona Štuklja in v njegovi neposredni bližini ne bo mogoče, zato priporočajo bližnja parkirišča.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.