Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

"Kul ljudje so vsepovsod"

The Pains of Being Pure at Heart Arhiv organizatorja
Ameriška zasedba The Pains of Being Pure at Heart bo nocoj nastopila v Kinu Šiška. Pogovarjali smo se s frontmanom Kipom Bermanom, ki med drugim pravi, da se vsi bendi postarajo in postanejo grozni, dobre pesmi pa ostanejo za vedno.

Minilo je že skoraj leto dni od vašega zadnjega, drugega albuma. Ste že razmišljali o naslednjem?
Po vsej verjetnosti bomo začeli snemati, ko se vrnemo domov konec zime. Napisali smo veliko pesmi, zdaj se moramo samo odločiti, katere so najprimernejše za novi album, nato pa se bomo posvetili zvoku. Kot je lahko napisati dobro pesem, je prav tako lahko napisati tudi slabo - najtežje pa je ločiti, katera je katera.

Kje pa napišete največ pesmi? V varnem zavetju doma, na turneji ali kar na licu mesta - v studiu?
Vse napišem doma v mojem stanovanju, nikoli na turneji. Presenečen sem nad tem, kako imajo vsi sposobnost (in denar) pisati kar v studiu. Mi raje pridemo v studio že popolnoma pripravljeni.

Članico benda Peggy tretirate kot dekle ali kot eno od fantov - glede na to, da je edina predstavnica ženskega spola v skupini?
Ona je vojak. Biti v bendu, ki konstantno koncertira, pomeni živeti na cesti - v avtobusih, hoteli in barih. Če je kdo princeska, sem to to jaz.

Kaj ponavadi pričakujete, ko pridete v državo, kjer še niste igrali, kot je denimo Slovenija? Ste bili kdaj pozitivno ali negativno presenečeni?
Pravzaprav nimamo nobenih pričakovanj - vedno pa smo presenečni v najboljšem smislu. Ljudje, ki jim je všeč naša glasba, imajo veliko skupnega, četudi so iz Indonezije ali Slovenije, Barcelone ali New Yorka. Vedno sem vesel, ko pridem nekam, kjer še nisem bil, zato skušam biti karseda hvaležen. Kar se tiče krajev, pa jih pravzaprav delajo kul ljudje - in kul ljudje so vsepovsod.

Vaš bend ima zelo "občutljivo", nerokenrolovsko ime ... Kako ste ga dobili?
Gre za naslov kratke zgodbe. Mislim pa, da je naša glasba bolj pop in nasprotuje mačističnemu postavljanju. Je pa še vedno glasna.

Kateri komad najraje igrate v živo?
This Love is Fucking Right, Until The Sun Explodes in Come Saturday so vedno zabavni.

Igrate tudi kakšne priredbe?
Niti ne. Smo pa posneli priredbi od The Magnetif Fields - Jeremy in My Life Is Wrong od East River Pipe's, a ju ne izvajamo v živo.

Kdo so vaši največji glasbeni vplivi?
The Ramones, Leonard Cohen in Felt.

Najboljši bend na svetu trenutno je ... ?
Utah Saints. "You Want the Best, You Got the Best - Best Band in the World!". Mi smo številka dve.

Spremljate podelitve glasbenih nagrad, kot so Q Awards? Imajo tovrstne prireditve sploh še kaj kredibilnosti? Je glasba danes res že popolnoma zašla pod okrilje denarja in predvidljivosti?
Ne, mislim, da je to bolj britanska zadeva. Razlog, da igram glasbo je, da se borim s praznino življenja in naredim nekaj boljšega iz sebe. Vsi bendi se postarajo in postanejo grozni, a dobre pesmi ostanejo za vedno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.