Magazin > Film & Glasba & TV
4680 ogledov

Kviz Joker na TVS: On je prvi, ki je na vsa vprašanja odgovoril pravilno!

joker, mario galunič Žiga Culiberg/RTVS
V Jokerju prvič podelili glavno nagrado.

Tomaž Toplak iz Ljubljane je prvi tekmovalec, ki je v žep pospravil 20 tisočakov. "Zmaga je vsekakor bila presenečenje, saj je zanjo potrebno neko široko splošno znanje in kar veliko sreče pri tem, da se pojavijo vprašanja, ki v splošnem veljalo za težka/manj poznana, a vseeno padejo v področja, ki človeka zanimajo. S tem sem imel kar srečo,“ je po zmagi povedal magister politoloških znanosti in inženir računalništva. Kako bo zapravil nagrado? "Prvo stvar sem si že privoščil. To je (sicer relativno poceni) audiofilski stereo ojačevalec za glasbo za dobrih 600€. Naslednja stvar bo pa neko potovanje, nimam še destinacije, a verjetno tudi za to ne bo šlo veliko denarja. Preostanek (nekaj je šlo tudi k Leonu, sotekmovalcu v kvizu) pa gre na moj varčevalni račun. Sigurno bo kdaj prišlo prav.“

V novem kvizu na TVS mora tekmovalec odgovoriti na 10 vprašanj – izbira lahko med 4 možnimi odgovori. Za razliko od kviza Lepo je biti milijonar pa tekmovalec igre na bo smel prekiniti, ampak mora odgovoriti na vsa vprašanja. Nagrado bo tako prejel šele po 10. vprašanju. Za pomoč ima na voljo 7 jokerjev, s katerimi lahko odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Pri vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnjo na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €. Tekmovalec ima v občinstvu tudi sotekmovalca, s katerim si lahko prisluži še dva dodatna / bonus jokerja, možnost dodatne pomoči pa je tudi super joker, ki omogoča, da na eno izmed vprašanj odgovori tekmovalec skupaj s sotekmovalcem.

slavko bobovnik Milijonar Magazin Milijonar: Ups, Bobovniku se je zgodila napaka

 

 

Komentarjev 2
  • leonardo 07:53 11.marec 2019.

    Gledal. Ta človek je res živ leksikon. Pravzaprav se na vse, no skoraj na vse, spozna in si tudi zapomni. Neverjetno! Nekateri pravijo, da so vprašanja prelahka. Vsem tistim priporočam, da se gredo preizkusit. 20.000 evro pa ni mačji kašelj, ...prikaži več da bi jih zavrgel zaradi takšne malenkosti, a ne?