Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Le kakšen bo jutrišnji dan?

Jutrišnji dan Arhiv organizatorja
V Festivalni dvorani si lahko ob 19. uri premierno ogledate gledališko predstavo Jutrišnji dan.

V tej predstavi sledite mladi ženski in moškemu pri triindvajsetih letih, ki izgubita službo in stanovanje. Ko ženska še zanosi in ko ju njena mama glede tega noče razumeti in jima nuditi pomoči, pristaneta v začaranem krogu, polnem neskončnih razprav, obupa in pesimizma.

Tekom njunega prepira o tem, ali je sploh še vredno živeti in se truditi za boljše razmere, se znajdeta v neznani sobi in ugotovita, da sta pravzaprav mrtva. Ob njiju se pojavita nezemeljski, nadnaravni bitji, ki zavzemata vidika objektivne in subjektivne sodbe za njun "zločin" - moški in ženska se namreč začneta spominjati, da sta po zadnjem prepiru storila samomor in v svoj bran nudita tisoč in en razlog, zakaj sta obupala nad življenjem.

Predstava s svojimi dialogi spodbuja v gledalcu notranjo diskusijo o vztrajnosti, ambicijah, brezupu in o tem, koliko nam pri težavah lahko pomagajo ljudje, ki so nam najbliže.

Vstopnine ni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.