Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Legendarni Kubanci spet v Ljubljani

Orquesta Buena Vista Social Club®
1/3
Johann Sauty
Po dveh letih se v Ljubljano vračajo kubanski ritmi zasedbe Orquesta Buena Vista Social Club® s pevko Omaro Portuondo na čelu. Na Gospodarskem razstavišču jih ujemite 18. julija!

Sveženj vročekrvnih kubanskih ritmov bodo v prestolnico 18. julija prinesli Orquesta Buena Vista Social Club®, ki bodo nastopili s pevko Omaro Portuondo. Skupina je edini studijski album izdala leta 1997, s katerim je požela neverjeten uspeh. Albumu, pri ustvarjanju katerega so bili posebej zbrani kubanski glasbeniki, je sledil še film Wim Wendersa ter kasneje še serija mednarodnih turnej in albumov, ki je Buena Vista Social Clubu prinesel status fenomena.

Na čelu legendarnih Kubancev so trenutno trije glasbeniki, sicer prepoznavni iz filma Buena Vista Social Club: trobentač Guajiro Mirabal, virtuoz Barbarito Torres in pozavnist Jesus “Aguaje” Ramos. Mlajšo generacijo talentiranih kubanskih glasbenikov predstavljata vokalista Carlos Calunga in Idania Valdés, virtuozni pianist Rolando Luna pa se bo pridružil svojemu dedku, trobentaču Guajiritu Mirabalu.

Nastopila bo tudi pevka Omara Portuondo, članica originalne zasedbe Buena Vista Social Club, ki je leta 2008 izdala z latinskim grammyjem nagrajen album Gracias. Omara Portuondo poje in nastopa že vse od najstniških let na Kubi, njen glas pa kritiki opisujejo kot poln, dinamičen in močan.

Za vstopnico boste odšteli od 29 do 39 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.