Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Lindsay demantirala režiserjeve besede

tha canyons
1/4
Irena Kolar
"Zadnjih 16 mesecev sem bil, sicer prostovoljno, talec zelo talentirane, a nepredvidljive Lindsay Lohan. Danes bi morala biti tukaj, a je ni," je tiskovno konferenco na beneškem filmskem festivalu začel legendarni Paul Schrader.

Na filmskem festivalu se je mednarodni publiki premierno predstavil tudi film The Canyons, ki je v ZDA naletel na zelo hladen sprejem. Filmski poznavalci so film raztrgali, kar njegovega scenarista Breta Eastona Ellisa ni presenetilo, obenem pa je poudaril, da film ni bil namenjen množici in takšne pozornosti nikakor niso pričakovali. "Ker nismo imeli denarja, smo ta film morali zgraditi na način, ki je ustrezal našemu proračunu. Ta je znašal 150 tisoč dolarjev," je povedal Ellis in dodal, da je bil The Canyons pravzaprav eksperiment. "Poslušati smo morali, kako grozno je videti. Nihče pa se ni poglobil v ozadje filma in nizek proračun. Primerjali so ga z Wolverine, ki je takrat startal v kinematografih. Lindsay Lohan je tista, ki je iz filma naredila 'veliko zgodbo'."

Kritike pa niso letele le na videz filma, ampak tudi na dialoge, ki so po mnenju mnogih plehki. "Dialogi prikazujejo umetne ljudi v umetnem svetu. Razumem reakcijo ljudi, ki pričakujejo bolj človeške like in film. Vem, da gre za hladen in mrtev film o hladnih in mrtvih ljudeh. To nas fascinira. S Paulom sva vedela, da nas bodo kritizirali," je dejal Ellis.

Lindsay se brani

Paul Schrader, ki je med drugim režiral tudi film Ameriški žigolo in napisal scenarij za Taksista, je takoj na začetku poudaril, da ne bo odgovarjal na vprašanja o zasebnem življenju svoje glavne igralke, ki jo je nekoč primerjal z Marilyn Monroe. "Lindsay je neustrašna igralka. Ima pa težavo, saj se ne zna pretvarjati. Vživeti se mora v trenutek, kar je izčrpavajoče tako zanjo kot za ljudi, ki delajo z njo. Kar vidite na platnu, je to, kar bi videli tudi v resnici. Nekoč sem jo primerjal z Monroejevo, vendar ne glede igre. Lindsay prav tako kot nekoč Marilyn namreč ne zna ločiti zasebnega življenja od profesionalnega." 

Schrader je tudi povedal, da bi morala biti Lindsay v Benetkah, a je požrla besedo. Na to izjavo se je Lohanova sedaj odzvala. "Nikoli nisem potrdila prihoda na filmski festival. Seveda bi se v Benetke, to čudovito mesto, rada vrnila in se pridružila tej čudoviti prireditvi, a se osredotočam na svoje zdravje," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.