Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Ljubezen je zapletena stvar

(Foto: image.net) Žurnal24 main
Če se med seboj ljubezensko zapletejo tri osebe, zna biti hudičevo zapleteno. Še posebej, ker stara ljubezen ne zarjavi.

Zapleteno je, bi dobesedno prevedli naslov še ene romance režiserke Nancy Meyers It's Complicated. In to dobesedno.

Romantična komedija Ljubezen, ločitev in nekaj vmes tokrat prikazuje ljubezensko zgodbo starejšega para, ločencev, ki se po desetih letih znova intimno zbližata. Njuna romanca je sicer po vseh merilih prepovedana, saj je odvetnik Jake (Alec Baldwin) drugič poročen, a njegova nekdanja žena Jane (Meryl Streep) se dvorjenju kar hitro vda in ji začne nova vloga še kako ugajati. Vloga tiste druge ženske. Da pa je zaplet še večji, v njeno življenje vstopi prikupen arhitekt (Steve Martin), ki ji ne kaže nenaklonjenosti.

Režiserka in hkrati scenaristka se je tudi tokrat poigrala s številnimi čustvi, ki kljubujejo (tako kot vedno) razumu. Odlična igralska zasedba film še bolj začini in mu da svoj pečat. V ospredju sta vedno odlična Streepova, ki ji vloga ločene matere oziroma samohranilke z odraslimi otroki vse od filma Mamma Mia! še najbolje pristoji, in Baldwin, ki so mu zadnja leta komične vloge naravnost pisane na kožo. Oba se soočata s strahom, negotovostjo, zadržanostjo pred prihodnostjo, a na drugi strani z občutkom, da se je njuno novo razmerje začelo tam, kjer se je prejšnje končalo. Da je med njima še vedno, kljub več letom narazen, močna vez. Baldwin, ki se je v vlogo osvajalca nekdanje žene hitro vživel in postregel s celo paleto obrazne mimike, celo preseneti z nekaj šalami na svoj račun. Steve Martin se nekako drži v ozadju, saj ima manjšo vlogo, ko smo je ponavadi vajeni. Glavni protagonisti na trenutke sprožijo pristne salve smeha, določene ljubezenske situacije, ki so jih gledalci na nek način že doživeli, pa prevzamejo.

Dogodki v sicer običajni ljubezenski zgodbi so linearni in morda malce pričakovani, a na prvi pogled le ni vse tako preprosto. Ker so vpletena čustva več oseb kot le omenjenega trojčka, se marsikaj lahko še bolj zaplete. In morda sploh ne odplete ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.