Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Lorde se je vpisala v zgodovino

Lorde
1/3
EPA
16-letna Lorde je prva pevka, ki je bila na podelitvi MTV-jevih glasbenih nagrad nagrajena za najboljši rock video.

Mladenka, ki je kipec je prejela za video za pesem Royals, je imela hudo konkurenco. V isti kategoriji so bili namreč nominirani tudi Linkin Park, Imagine Dragons, Arctic Monkeys in The Black Keys. "To je noro. Zelo sem vam hvaležna,“ je v govoru povedala mladenka, ki se ni pozabila zahvaliti sošolcem, ki so nastopili v njenem videu.

Lorde se je s tem uspehom zapisala v zgodovino, kraljica noči pa je bila kljub temu Beyonce. Spektakel se je namreč končal z njenim 20-minutnim nastopom, med katerim sta se ji na odru pridružila mož Jay-Z in hčerka Blue Ivy. Pevka, ki se je morala zadnje tedne spopadati z govoricami, da je tik pred ločitvijo, solz ob pogledu na družino ni mogla zadržati. "Dobrodošel v mojem svetu, MTV," je dejala lepotica, ki je bila nominirana za osem nagrad. Skupaj s soprogom sta bila nagrajena za pesem Drunk in Love, sama pa je na oder prišla po nagrado Michael Jackson Video Vanguard award - nagrado za življenjske dosežke.

Nagrado za najboljši video pa letos ni šel v roke gospe Carter, ampak Miley Cyrus (Wrecking ball), ki je na oder po kipec poslala brezdomca. "Hvala. Ime mi je Jesse. To nagrado sprejemam v imenu 1,6 milijona mladih, ki so zbežali od doma in živijo na cesti. So lačni, izgubljeni in prestrašeni. Vem, o čem govorim, saj sem eden od njih,“ je povedal Mileyjin prijatelj. Kipec za najboljšega pevca je šel v roke Edu Sheeranu (Sing), za najboljšo pevko pa Katy Perry (Dark Horse). Kdo vse je bil še nagrajen, lahko vidite tukaj.

Na podelitvi sta sicer nastopili tudi Nicki Minaj, ki je imela težave z obleko, in ljubljenka občinstva Taylor Swift. Največji vtis pa je naredil raper Common, ki je občinstvo prosil za minuto tišine, s katero so se poklonili Michaelu Brownu, neoboroženemu 18-letniku, ki so ga pred kratkim pokosili streli policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.