Magazin > Film & Glasba & TV
94 ogledov

Maraaya bi vse ponovila še enkrat

maraaya Anže Petkovšek
Maraaya sta doma, sicer utrujena, a zadovoljna s končnim izidom. Upala sta na višje mesto, a poudarjata, da sta dosegla osebno zmago, saj je bila Evrovizija zelo velik zalogaj.

Ob vprašanju, ali sta zadovoljna s štirinajstim mesto, je Raay odgovoril: "Če bi mi na Emi povedali, da bomo na Evroviziji štirinajsti, bi bil vesel in bi še prosil za takšno uvrstitev.“ A, ker sta se pri sami promociji zelo potrudila in jima je to dalo poseben val optimizma, je dodal: "Ko so se dva tedna po Emi začeli takšni odzivi, smo dejansko začeli verjeti, da smo lahko med top pet ali da lahko celo zmagamo. Takrat smo se začeli zares boriti. Pa vendar, tudi Tina Maze ima dolg nos, ko je na drugem mestu. To je edino vodilo. Na koncu je vseeno treba pomisliti, da smo bili štirinajsti med 40 državami.“

Konec koncev se je prvič zgodilo, da se je Slovenija dvakrat zaporedoma uvrstila v finale, kar pomeni, da se lahko postavi ob bok državam, ki jim finale ne uide tako hitro.

Pred nastopi sta imela zelo veliko vaj, skupno kar petnajst, in po komentarjih njune predstavnice za medije Maše Kljun, naj bi suveren nastop presenetil marsikoga: "Grški komentator je stopil do mene in rekel, da ne more verjeti, da Marjetka vsakič odpoje kot bi bilo iz albuma.“ Maraaya sta se letos resnično potrudila, da sta se predstavila v najboljši luči in s tem tudi našo državo. "Nisva hotela samo tistih treh minut. Hotela sva, da te tri minute na odru oplemenitimo z vsemi možnimi dejavniki, s promocijo, tako uradno kot zabavno. Ena največjih promocijskih stvari na letošnji Evroviziji je bilo to, da sva delila te slušalke. Pa ne samo to, imela sva tudi zelo domiselne knjigice Everything you need to know about Maraaya in Maraaya for beginners ter en kup majhnih stvari. Počutili smo se kot božički na Evroviziji in tudi drugi izvajalci so to sprejeli z manjšim šokom. S tem sva pripomogla k temu, da se je govorilo o nas in o naši državi. Vsi se spomnijo 'tistih s slušalkami, ki so imeli dober komad'. Če bi šla še enkrat v to, bi bilo vse enako,“ je povedal Raay.

Poudarjata pa, da je bila preizkušnja zelo težka, tako fizično kot tudi psihično. "Če pomisliš na oder in koliko ljudi te gleda ter kaj vse ti nalagajo, se lahko hitro zlomiš ali rečeš, da bi šel najraje s prvim avtobusom domov. To je velik oseben preizkus in absoluten uspeh. Če se v življenju iz novih situacij kaj naučiš, je to tisto, kar šteje,“ je zaključila Marjetka.

Preberite še:

Maraaya: "Mislim, da je za nekaj časa mir z Raayvizijo"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.