Magazin > Film & Glasba & TV
257 ogledov

Mario Galunič: "Življenja na družbenih omrežjih ne spoštujem"

Mario Falunič Saša Despot
O letošnji Emi, ki je bila s svojimi tremi večeri na družbenih omrežjih deležna tako pohval kot tudi kritik je za naš medij spregovoril Mario Galunič, urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija.

Ste morda prebrali kakšen komentar na družbenih omrežjih. Letos jih je bilo na temo Eme kar nekaj …

Joj, komentarjev na družbenih omrežjih ne berem, odkar je prišel internet in odkar sem sam na televiziji. To ni moj stil. Ne delam tega. Mislim, da meni tega ni treba brati in življenja na družbenih omrežjih ne spremljam, niti ga ne spoštujem.

Bilo je kar nekaj kritik čez voditeljice in njihove šale namreč.

Mislim, da so bila dekleta v prvih predizborih zelo pogumna. Smo rekli, no pa poskusite s tem. Pogumno so se lotile zadeve in to tudi odlično speljale. Nič kaj takšnega ni bilo, nič kaj prepovedanega. Mi smo stali in še vedno stojimo za njimi, vse je okej.

So same napisale tekst?

Tekst je nastajal z združenimi močmi. Vse tri punce, scenarist, redakcija …

Rekli ste, da družbenih omrežij ne berete, a kar nekajkrat je bilo zapisano, da vas ljudje pogrešajo na malih zaslonih in da si želijo, da se vrnete. Kako to komentirate?

Kdaj se bom znova pojavil na malih zaslonih, če se bom, se bom odločil izključno sam, ne glede na to, kdo si kaj želi. To moram čutiti sam. V življenju sem naredil veliko. Mislim, da okoli 600 oddaj. Ravnam se izključno po svojem notranjem glasu. Delam to, kar me veseli. Brez kamer imam ogromno dela v svoji pisarni in moje življenje je postavljeno na glavo odkar sem postal odgovorni urednik. To delo imam zelo rad, čeprav ni lahko, ampak mi je v veliko zadovoljstvo. Pred kamere pa stopim bolj izjemoma.

Ste pogrešali kamere?

Nisem čutil nič kaj drugačnega ali novega kot včasih, ko sem stal vsak teden pred kamero. Mislim, da je dobro, da se malo preizkusim, če še zmorem, če sem v formi … Predvsem pa, ali na odru zaživim oziroma kot bi rekla Raiven, zažarim. Če čutim neko notranje zadovoljenje, potem to ima smisel. Če bi mi to bilo v breme, muka, če bi bil konstantno nezadovoljen sam s seboj ali kaj takšnega, se tega ne bi šel. Malo se preizkušam, hvala bogu imam to možnost.

No, čeprav je bilo nekaj kritik, so gledalci na družbenih omrežjih sceno letošnje Eme zelo pohvalili.

Ja, scenografija, šov in en velik spektakel. Seveda se vedno da narediti še bolje in večje, ampak mislim, da je to maksimum, ki ga zmoremo mi zdaj in da so vsi, ki so bili za to zaslužni, svoje delo naredili odlično. Tukaj je bilo vsak dan 100 ljudi in lahko jih samo pohvalim. To ni majhna stvar, to je velik zalogaj za vse.

Komentarjev 4
  • Pepe007 07:21 27.februar 2017.

    "Mislim, da meni tega ni treba brati in življenja na družbenih omrežjih ne spremljam, niti ga ne spoštujem."RTV je še en del JS, ki je tukaj predvsem zaradi sebe. Zato ni treba, da se sekira za odzive ljudi. Saj ...prikaži več bo denar tako ali tako, ker je RTV davek. Če pa bo zguba, pa bo proračun pokril.

  • Žvižgač 20:33 26.februar 2017.

    Kaj se je že poročil, ta naš cvet šov biznisa sedaj, ko ni ovir? Naj bo kar v pisarni, samo ne na ekrane, ne morem gledati kulatonov s speštano faco in velikimi usti. Itak ne bo prebral, da sem njegov fun.

  • Tupamaros 16:11 26.februar 2017.

    Ob svoji sinekuri je nepotrebno pametno razmišljanje o uporabi družbenega omrežja. Model je pač zakrnel v svojem poslu. Njegov domet je že davno dosežen sedaj le vegetira ob sinekuri