Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Mati preprečila masaker na premieri Somraka

Blaec Lammers Facebook
Dvajsetletnik je načrtoval napad na obiskovalce premiere zadnjega dela Somraka. Mati ga je prijavila policiji, ki je načrtovalca zaslišala.

Mati dvajsetletnega Blaeca Lammersa je posumila, da sin načrtuje napad. Poklicala je policijo in jim povedala, da je kupil orožje. Policisti so sina našli v restavraciji s hitro prehrano v njegovem rodnem kraju Bolivar v ameriški državi Missouri.

Mati je zaskrbelo, ker je sin kupil podobno orožje, kot ga je julija uporabil James Holmes na premieri filma Batman v Koloradu. Policiji je mati še povedala, da je sin načrtoval masaker na premieri filma Somrak saga: Jutranja zarja - 2. del, v katerem igrata Kristen Stewart in Robert Pattinson.

Policiji je sin priznal, da je orožje kupil za lov. Svoje pričevanje pa je spremenil, ko so se začeli pogovarjati o masakru v Koloradu. Izjavil je, da ima z morilcem veliko skupnega.

"Obnaša se kot terorist"

"Lammers je povedal, da se je počutil osamljenega in je pred kratkim kupil orožje. Razmišljal je o samomoru. Priznal je, da je kupil orožje z namenom, da v kinematografu v svojem rodnem kraju izvede masaker v soboto zvečer," je povedal detektiv, ki je mladeniča opisal kot tipičnega terorista.

Na koncu si je sin premislil glede napada na obiskovalce kina in se odločil iti v trgovski center, kjer prodajajo strelivo. Tam bi naključno streljal v mimoidoče. Ko bi mu zmanjkalo metkov, bi uporabil tiste, ki bi jih našel na licu mesta.

Lammersa so pred tremi leti aretirali, ker je prodajalcu v neki trgovini grozil, da ga bo zabodel do smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.