Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Modno navdihnjenje s pop artom

Colorfullme Arhiv organizatorja
V sklopu spremljevalnega programa razstave Sijajni pop si lahko ob 21. uri v Palači Trevisini v Piranu ogledate predstavitev modne kolekcije COLORfullME mlade modne oblikovalke G. Lou.

Za umetniškim imenom G. Lou stoji mlada modna oblikovalka Gordana Manojlović iz Novega Sada, ki se je med drugim šolala tudi na Univerzi St. Martins v Londonu.

Kolekcija COLORfullME je navdihnjena z idejo pop arta, pri čemer predstavlja osnovni element kolekcije prav barva. Umetniška smer pop arta sovpada s pojavom potrošništva v 50. letih 20. stoletja, s to idejo pa se poigrava tudi avtorica, ki nam prikaže, kako potrošništvo v 21. stoletju vodi do ekološke katastrofe. Svet je prežet z utopičnimi ideali in plastiko, ki jo človek pušča za seboj in nemara na koncu še sam postane kos plastike.

Ob samem dogodku si boste lahko ogledali tudi razstavo Sijajni pop, ki predstavlja zbirko del najbolj vplivnih pop artistov – Andyja Warhola, Roya Lichtensteina, Roberta Rauschenberga in drugih.

Modni dogodek in razstavo si lahko ogledate z vstopnico, za katero boste odšteli pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.