Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

"Moje znanje kuhe je boljše od večine"

Nik Gostilna išče šefa Miro Majcen
Pogovarjali smo se z včeraj izpadlim Nikom, ki nam je povedal, da kuha bolje od drugih in da bi se morali tekmovalci bolj posvečati kuhanju kot opravljanju.

Ste pričakovali, da boste izpadli?
Vedel sem, da bo težko, upal sem na zmago. Ampak tako je, kaj hočemo, to sem sprejel.

Ste razočarani, da v Gostilni niste preživeli več časa in pokazali kaj več?
Zdi se mi, da sem v teh treh tednih pokazal zelo veliko, zato mi ni žal. Žal mi je le, da nisem več v boju za gostilno. Verjamem pa, da bi, če bi ostal notri, pokazal še veliko več.

Kaj ste se naučili v tem času?
Od Bineta zelo veliko, ta človek je res neverjeten. On daje znanje, ti pa ga lahko samo črpaš. Pokazal mi je, da sem na pravi poti in da naj tako nadaljujem.

Zakaj mislite, da so gledalci včeraj izbrali Luko?
Težko vprašanje, res ne vem. Njihovo odločitev je treba spoštovati, zakaj so glasovali zanj, pa res ne vem.

Kaj pravite na kritiziranje Angelce in Savine, da sta si čisto sama kriva, da sta bila na stolih?
Tako je pač naneslo, ampak jaz vem, da če bi še enkrat izbiral, bi spet izbral Luko. Jaz pravim, da se vse zgodi z namenom in je tako že moralo biti.

Prejšnji teden ste tekmovalce učili peči štruklje. Mislite, da je vaše znanje kuhe boljše?
Ja, mislim, da je moje znanje kuhe veliko boljše od večine tekmovalcev.

Kaj na splošno menite o kuhi in znanju preostalih tekmovalcev?
Eni so zelo motivirani, drugi manj, odvisno od vsakega posameznika.

Kaj bi recimo rekli o Tejini kuhi?
Ko sem zunaj gledal šov, sem se spraševal, zakaj so njo dali notri. Zdaj pa sem čisto spremenil mnenje, saj je punca zelo organizirana, zelo se znajde v kuhinji. Ni poklicna kuharica, je pa zelo pridna punca.

Imate kakšen kuharski nasvet za preostale tekmovalce?
Definitivno se morajo naučiti tega, da se hrane ne meče stran. Mi smo je v nekaj tednih res zmetali stran resnično preveč . Drugače pa jim predlagam, naj se bolj posvečajo kuhanju in manj opravljanju.

Kdo od tekmovalcev vam je bil najbolj všeč in kdo najmanj?
Z večino sem se dobro razumel, z Janijem, Tejo, Rokom, Brankom, Andrejem ... z Luko in Julijano pa malo manj. Najverjetneje se z njima nisem razumel zaradi drugačnih značajev, drugačnih pogledov na kuhinjo in drugačnega pogleda na gostinstvo.

Kako pa vidite razmerje med Janijem in Tejo?
V oddaji so ju zelo napadali, jaz pa se s tem ne strinjam. Pač sta se zaljubila, zdaj pa ju je sram pred kamerami. To je treba razumeti in spoštovati. Kaj se bo pa zunaj zgodilo, bomo pa videli. Mene to ni motilo, dokler je bilo v kuhinji vse poštimano.

Kaj ste pričakovali od šova, bi se prijavili še enkrat?
Definitivno. Meni je bilo zelo všeč, veliko sem se naučil, pokazal sem se v dobri luči ... Všeč mi je, da sem se v treh tednih preizkusil na vseh področjih in moj cilj je dosežen. Samo še gostilno bi moral dobiti in bi bilo to to (smeh).

Kateri Binetov nasvet vam je najbolj koristil in ga ne boste nikoli pozabili?
Ko je rekel, da sem na pravi poti, da včeraj ni pričakoval, da bom izpadel jaz, to mi ogromno pomeni. Bine je zelo v redu človek, od njega sem se naučil zelo veliko, upam, da se bom lahko še kdaj. Takšna beseda od tako vrhunskega kuharja mi je v čast.

Komentarjev 3
  • dostvasmam 09:07 08.november 2012.

    @miho, sej ne da zagovarjam tale šov, ampak "kuharske halje"? sam sem kuhar, pa ne vem za nobene halje. kuharji nosijo uniforme. in če so bolj moderne ni nič narobe s tem, važno je da so čiste. šov je posnet ...prikaži večt v kuhinji in v stanovanju, in uniforma se nosi na delovnem mestu. saj avtomehanik tudi ne gre kar v šmirastem pajacu na kavč pred tv :) halje imajo ponavadi mesarji.

  • NejaS 14:56 06.november 2012.

    No, sicer tudi jaz ne gledam tega zosa, kot si tole lepo poimenoval. Ampak vseeno bi ti rada povedala, da je pod lučmi (odrskimi, televizijskimi) zelo zelo vroče, da ti dol teče. Zato razumem, da so ljudje v kratkih rokavih ...prikaži več in ne bi tole vzela kot dokaz. Pa tudi sicer - pri nas doma ogrevamo na 19-23 stopinj pa sem včasih v kratkih rokavih, sploh, če sem bila čez dan zelo aktivna.

  • miho 13:44 06.november 2012.

    Tale Gostilna išče šefa je, milo rečeno, nakladanje in tole izpadanje je samo pesek v oči. Vnaprej se ve, kdo bo moral izpasti, glasovanje ob ponedeljkih je pa samo vaba za ženske, ki to sranje gledajo in svojim močnejšim polovicam ...prikaži več onemogočijo gledati kaj bolj pametnega. S slike (zgoraj) in tudi s samih oddaj se vidi, da niso v živo, ampak so posnete in to vse do zadnje. Ne vem, kako lahko potem razumem, da se v tem mrazu hodi v kratkih rokavih??? Saj menda na POP TV ne kurijo tako drastično, da jim je vroče že, če imajo na sebi najtanjši pulover z dolgimi rokavi??? Poleg tega: Kje so kuharske halje??? Ja, Nick super kuha, problem pa je, da se je že vnaprej vedelo, da bo moral oditi in zdaj je občinstvo besno, ker je videlo, da nekaj ne štima. Končno je prišla resnica ven!!! Zato pa jaz tega zosa ne gledam!