Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Molkova bo pritožbe reševala pred kamero

Miša Molk Boštjan Tacol
Potem ko Miša Molk že štiri leta opravlja funkcijo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, bo o pritožbah sedaj razpravljala v svoji pogovorni oddaji.

V začetku novembra se bo Miša Molk vrnila na male ekrane z novo oddajo z naslovom Je res? Na sporedu bo v večernem terminu, ob 21. uri, vsako prvo nedeljo v mesecu, gre pa za pogovorno oddajo, ki izhaja iz funkcije varuhinje.

V oddaji bo s strokovnjaki in televizijci razpravljala o pritožbah in skušala najti rešitve nanje. Če bo pritožba zelo zanimiva, bodo predstavili tudi gledalca in njegovo življenje. "Gre za, kar je meni najbolj pomembno, vnovično vzpostavitev zaupanja med javnim medijem in javnostjo, ki je vedno bolj potreben. Treba je biti toliko prožen, da prisluhneš svoji lastni javnosti, zaradi katere sploh obstajaš," pojasni Molkova.

Oddaja ne bo potekala v živo, bodo pa interaktivni in spremljali odzive na Twitterju. "Raje bi, da gre oddaja v živo, ker je večji adrenalin in večja odgovornost. Mogoče bomo nekoč oddajali v živo, trenutno pa zaradi načina dela ne."

Teme, o katerih bodo razpravljali, bodo zelo različne. Gre tako za vzpodbudo televizijcem in radijcem, da se stvari sprotno odpravljajo in se začne pritožbe tehtno jemati in reševati, obenem pa jih predstaviti javnosti. Tako imajo ljudje občutek, da se jih sliši, še razkrije Molkova, ki bo tudi urednica oddaje.

V prvi oddaji se bodo prepletala vsa tri področja delovanja javnega zavoda: radio, televizija in multimedijski portal. Kakšni so odzivi občinstva in delo varuhov drugod po svetu, pa bo iz osebnih izkušenj povedal izvršni direktor mednarodnega združenja varuhov pravic javnosti Jeffrey Dvorkin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.