Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Na Emo 2012 gresta dvojčici in Eva Boto

Misija Evrovizija
1/20
Saša Despot
Iskanje talentov, ki je potekalo od oktobra lani, se je končalo. V finalu Misije Evrovizije so si mesto na letošnji Emi prislužile Eva Boto in dvojčici Nika in Eva Prusnik. Eno tekmovalko so izbrali gledalci in eno sodniki.

V finalni oddaji Misije Evrovizije so se nocoj pomerile Nika Zorjan in Eva Boto ter dvojčici Nika in Eva Prusnik. Iz boja za Emo 2012 je izpadla Nika Zorjan, saj so sodniki v postavi Jonasa Žnidaršiča, Tine Marinšek, Aleša Vovka - Raaya in Darje Švajger ter gledalci odločili, da si mesto na Eminem odru zaslužijo Eva Boto in dvojčici Prusnik. Kdo nas bo maja zastopal v Azerbajdžanu, bo znano 26. februarja.

Vsaka od finalistk je zapela dve pesmi, od katerih je bila prva ena izmed najboljših in najbolj prepričljivih točk iz celotne serije oddaj, druga je bila uspešnica z evrovizijskih odrov. Nika Zorjan je zapela Listen pevke Beyoncé in Ne partez pas sans moi Céline Dion, Eva in Nika Prusnik sta odpeli Magnificovo Samo malo, nato pa sta se vživeli v Ruslano in njeno pesem Wild Dances. Eva Boto pa je odpela Because Of You Kelly Clarkson in skladbo lanskih evrovizijskih zmagovalcev Ell & Nikki, Running Scared. Tekmovalke so v oddaji premierno predstavile tudi himno Misije Evrovizije, ki nosi naslov Čas za nas in katere avtor je Raay. Poleg tekmovalk so nastopili tudi Maja Keuc, Omar Naber, Nuša Derenda in skupina Maestro.

Prav gotovo največ talenta pa je znova pokazal Klemen Slakonja, ki se je nocoj vživel v Vlada Kreslina, Klemna Klemna, Fredija Milerja, Erosa Ramazzottija in Tino Turner, ter nas spet spomnil na to, kako neverjetno bi bilo, če bi nas na evrovizijskem odru v Azerbajdžanu zastopal prav on.

Na Emi 2012 izbiramo zmagovalko in pesem

Nocojšnje zmagovalke pa čaka še precej dela. Do 26. februarja se bodo pripravljale na Emo 2012, na kateri pa Slovenci ne bomo izbirali le potnice v Azerbajdžan, temveč tudi pesem, s katero nas bo tam predstavila. V naslednjih tednih bodo namreč glasbeni strokovnjaki napisali dve novi pesmi, gledalci pa bodo odločili, katero bo zmagovalka Eme zapela na Eurosongu. Odločali bomo torej tako o zmagovalki kot o pesmi, ki jo bo konec maja zapela na velikem evrovizijskem odru.

Komentarjev 6
  • izRODEk 11:10 09.januar 2012.

    Tko ko se je pa tukaj goljufalo, se pa že dolgo kjer koli drugje ni- RTV Slovenija - sramota ste!!!! Bruh bruh...Kdo je odgovorni urednik tam? Vanja Vardijan al Petar Radović? Oba sta svojga denarja vredna!MAFIJA!!!!!

  • smito23 00:07 09.januar 2012.

    Upam, da je odgovornim, ki bodo jutri zjutraj tole brali zdaj že jasno, da se ta zadeva ne bo končala tukaj, v tem klepetu. O tej grdobiji se bo poročalo širše.RTV Slovenija - sram vas je lahko!<br ...prikaži več />Uporabnik ekreme.PS: Administratorju v vednost in s prošnjo, da tudi on slednje sporočilo posreduje varuhinji gledalčevih pravic, ter uredništvu razvedrilnega programa, oboje JZ RTV Slovenija, ni pa izključeno, da se o tej očitni barabiji seznani tudi druge pristojne organe v RS.

  • smito23 00:07 09.januar 2012.

    Povzemam, da imamo gledalci pravico izvedeti pred pričetkom oddaje nekje zapisana pravila odločitev (kdaj televoting in kdaj žirija, kako glede tega, da je število članov parno - možnost nesklepčnosti, očitno namigovanje Žnidaršiča, da se sestrama Prusnik gleda skozi prste v ...prikaži več zadnji oddaji) in seveda, kje jih lahko preberemo,da imamo gledalci pravico izvedeti rezultate televotinga vseh oddaj (uradno poročilo telekomunikacijskega operaterja, ki je televoting izvajal) ter,natančen opis kriterijev, po katerih je tako imenovana "strokovna" žirija odločala.Vse to so resna vprašanja, ki načenjajo "N A Š O" televizijo. To ni televizijska hiša parih ljubljančanov, ki se dobro razumejo med seboj in si pomagajo; To je televizija vseh slovenk in slovencev.Uporabnikom predlagam, da se s tukaj navedenimi vprašanji za začetek obrnejo na varuhinjo gledalčevih pravic, ga.Mišo Molk, ter na uredništvo razvedrilnega programa Javnega zavoda RTV Slovenija.