Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Na morski festival glasbenih radosti

The Horrors
1/6
Arhiv skupine
Vojašnica v bližini središča hrvaškega Šibenika se bo v začetku avgusta spremenila v pravo glasbeno mestece – festival Terraneo, ki bo letos gostil The Roots, Thievery Corporation, The xx, Friendly Fires in druge.

Med 7. in 10. avgustom  lahko nepozabno festivalsko vzdušje doživite na drugi ediciji Terranea, kjer bo na sedmih festivalskih prizoriščih nastopilo več kot sto mednarodnih in domačih izvajalcev.

Med velikimi imeni, ki jih ne gre zamuditi, so The Roots, Thievery Corporation, Groove Armada, The Ting Tings, Friendly Fires, The xx, The Horrors, Parov Stelar Band, The Vaccines, Aeroplane in drugi, slovenske barve pa bosta zastopali zasedbi Žoambo Žoet Workestrao in The Toronto Drug Bust, ki so pretekli konec tedna nastopili na Exitu. "Exit je bil uvod v našo manjšo turnejo po tujih festivalih med 5 . in 9. avgustom (Eco Star festival, Sziget in Terraneo.). Zdaj bend odhaja na počitek in se v začetku avgusta dobimo na intenzivnih vajah v Ljubljani, da bomo 100-odstotno uigrani," so nam o pripravah na prihajajoče festivalske nastope povedali med vračanjem v Slovenijo in dodali, da prav ničesar ne bodo prepustili naključju.

Z glavo na ekološko zabavo

Lansko, prvo edicijo festivala, je v petih festivalskih dneh obiskalo več kot 30 tisoč zabave željnih obiskovalcev, na treh odrih na prostem in dveh hangarjih pa se je zvrstilo več kot 120 nastopajočih, med njimi La Roux, The National, Janelle Monáe, The Fall, Crystal Castles in Mogwai.

Poleg poudarka na koncertih izbranih glasbenih radosti, Terraneo razvija in neguje koncept družbeno odgovorne in ekološko dovzetne zabave, zato so organizatorji tudi letos v festival vključili bogat ekološki program, katerega  cilj je izobraževanje o družbeni odgovornosti in ekološki osveščenosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.