Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Največ malin gospodarju vetra

Zadnji gospodar vetra ocenjevalcev ni prepričal. (Foto: image.net) Žurnal24 main
Dan pred podelitvijo oskarjev so podelili maline, nagrade za najslabše dosežke v kinematografiji. Največ jih je dobil film Zadnji gospodar vetra režiserja M. Nighta Shyamalana.

Na podelitvi nagrad za najslabše hollywoodske filme, igralce in režiserje je film režiserja M. Nighta Shyamalana Zadnji gospodar vetra prejel kar pet malin.

Film o dečku, ki uporablja nadnaravne moči za ohranitev harmonije na svetu, je prejel malino za najslabši film, režiserja, scenarij in stransko moško vlogo Jacksona Rathbona. Malino si je prislužil še za novo kategorijo, za najslabšo 3D-predstavitev. Kljub neuspehu pri podelitvi malin pa je film v blagajne po vsem svetu lani prinesel več kot 320 milijonov dolarjev (232 milijonov evrov).

Najslabši igralec je Ashton Kutcher za igro v filmu Valentinovo, najslabša igralka v stranski vlogi pa njegova soigralka v filmu Jessica Alba.

Seks v mestu 2
je pobral tri maline – za najslabše nadaljevanje, najslabšo igralko, ki so jo skupno dobile kar vse štiri glavne igralke Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis in Cynthia Nixon, in za najslabšo igro celotne igralske zasedbe.

Seks v mestu 2 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Kljub nominacijam pa so bili največji favoriti za oskarja Kraljev govor, 127 ur in Črni labod spregledani.

Prireditev je potekala v majhnem gledališču v East Hollywoodu, med prireditvijo pa je bilo polno skečev in plesa. Zmagovalce ne ravno bleščečih nagrad je izbiralo 657 glasovalcev iz 18 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.