Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Naomi Watts v remaku Ptičev

Naomi Watts ima le nekaj mesecev po porodu že polne roke dela s svežimi projekti Žurnal24 main
Igralka Naomi Watts naj bi zaigrala v remaku klasične grozljivke Alfreda Hitchcocka iz leta 1963 Ptiči.
Wattsova , ki je bila rojena v Veliki Britaniji, a se je kot najstnica preselila v Avstralijo, je prva, ki se je zavezala filmu o ptičih, ki terorizirajo zaspano kalifornijsko obalno mestece. V
Hitchcockovem izvirniku, posnetem po kratki zgodbi Daphne du Maurier , je glavno vlogo odigrala Tippi Hedren .

Wattsova, ki je bila leta 2004 nominirana za oskarja za vlogo v 21 gramih, nato pa smo jo med drugim videli tudi v King Kongu Petra Jacksona , The Painted Vail z Edwardom Nortonom , trenutno pa navdušuje v hvaljenem kriminalnem trilerju Davida Cronenberga Eastern Promises.

Snemanje Ptičev je Tippi Hedren (sicer mati igralke Melanie Griffith) skoraj pripeljalo do živčnega zloma. Zaradi ptičev in zaradi perfekcionista Hitchcocka. © IMDB

 

Kratka zgodovina remakov Hitchcocka

Za režijo drznega (vsi remaki klasik so drzni) projekta studia Universal se poteguje Martin Campbell , ki je nazadnje vihtel režisersko taktirko nad zadnjim Jamesom Bondom, Casino Royale.

Sicer pa spomnimo na tri neuspele poskuse remakov Hitchcockovih mojstrovin: leta 1998 se je sicer priznani režiser Gus Van Sant lotil predelave Psiha in vlogo Normana Batesa zaupal  Vinceu Vaughnu . Kritiki so izdelek popljuvali. Le malenkost bolje se je istega leta odrezal Andrew Davis z remakom Kliči M za umor. Vlogo, ki jo je v izvirniku odigrala Grace Kelly , je tu prevzela Gwyneth Paltrow , družbo pa sta ji delala Michael Douglas in Viggo Mortensen . Leta 1995 pa je invalidni nekdanji Superman Christopher Reeve preizkušal čevlje legendarnega Jimmyja Stewarta v predelavi še ene klasike – Dvoriščno okno. Neposrečeno.  
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.