Magazin > Film & Glasba & TV
2235 ogledov

Naša pevka: Stvari, ki so se mi dogajale, so bile večje od vsakodnevnih prevar

janja ulaga Sviglo Production
Janja Ulaga, radijska voditeljica in urednica na Radiu Veseljak, se predstavlja v vlogi avtorice in pevke.

Janjo Ulaga poslušalci radia Veseljak poznajo predvsem kot voditeljico in pevko v Duetu Vedrina. "Ves čas sem prepevala v različnih zasedbah, a nihče od mojih glasbenih kolegov ni čutil želje po tem, da bi snemali svoje pesmi, nastopov smo imeli dovolj, jaz pa se tudi nisem želela izpostavljati kot solistka, zato je ostalo, tako kot je. Po številnih življenjskih preizkušnjah sem pred časom začutila neustavljivo potrebo po tem, da svoje doživljanje zlijem v knjigo ali pa v pesmi. Kar od nekod so se pripeljale besede pa tudi melodija … V roke sem vzela list papirja in kitaro, se posnela s telefonom, potem pa se je začelo odvijati."

Janja pravi, da je življenju hvaležna tudi za te negativne izkušnje in stiske. "Stvari, ki so se mi dogajale, so bile veliko večje od vsakodnevnih prevar, zato je besedilo zavito tako, da ne razkrije vsega in si ga lahko vsak predstavlja po svoje. Kljub hudim stiskam se je na koncu izkazalo, da je bila to dragocena izkušnja, za katero sem hvaležna. Zdaj življenje veliko bolj cenim, tudi iskrene in iskrive ljudi. Znam živeti in dihati z veliko bolj polnimi pljuči kot prej, pa tudi strahovi pred tem, da česa v življenju ne zmorem, so izginili,“ je razložila za naš portal.

Pravi tudi, da v življenju ni naključij. O tem govori tudi njena skladba Nič ne zgodi se slučajno. "Stavek 'nič ne zgodi se slučajno' se mi poraja v glavi še iz najstniških let. Že takrat sem ugotovila, da ima vsak dogodek in človek, ki ti prekrižata pot, svoj namen. Z vsakim letom je bilo več dokazov za to. Zdaj so se zlili v pesem. Iz vsake situacije bi se moral človek nekaj naučiti in če trmasto vztraja na poti, ki mu ni namenjena, mu življenje vsakič ponudi težjo lekcijo. Najbolj trmastim življenje ponudi najbolj kisle limone, a ves čas imamo priložnost, da iz njih naredimo slastno limonado.“

Veseli se počitnic

Tako kot pol sveta se tudi Janja sprašuje, ali bo lahko odpotovala na oddih v tujino. Če ji koronavirus ne bo prekrižal načrtov, bo kmalu ležala na grški plaži ... "Moj letošnji dopust je pod vprašajem tako kot za vse ostale. Moja želja je bila odpotovati v Grčijo, kjer sva s prijateljico, ki v teh dneh praznuje 40. rojstni dan, nekoč  preživeli krasne trenutke. Z veseljem bi jo peljala tja in obujala spomine, seveda bodo šli zraven tudi najini otroci. Če to ne bo izvedljivo, pa se zagotovo za nekaj dni odpravimo v naše hribe in na kakšno večje jezero.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.