Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Nasitite se v Kuhinji z dušo

Hrana za dušo je lahko tudi odlična jed. (Foto: Kino Dvor) Žurnal24 main
Lačni? Nasitite se ob ogledu prisrčne komedije Kuhinja z dušo, ki jo bodo ob 17. uri predvajali v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma.

Kuhinja z dušo je dinamična komedija o brezupno neorganiziranem šefu restavracije in drugih prisrčno prismuknjenih ekscentrikih, ki utripa v ritmu sodobne večkulturne Nemčije. Zinos (Adam Bousdoukos) je lastnik restavracije v Hamburgu.

Zadnje čase ga sreča pušča na cedilu; njegovo dekle Nadine (Pheline Roggan) se je preselilo v Šanghaj, stalne stranke bojkotirajo spremenjen gurmanski jedilnik novega kuharja. Kot da to še ni dovolj, ga dajejo še bolečine v križu. Stvari se začnejo izboljševati, ko prenovljen kulinarični načrt privabi novo, trendovsko klientelo, kar pa ne zaceli Zinosovega strtega srca, zato se odpravi po Nadine na Kitajsko, restavracijo pa prepusti v upravljanje svojemu prestopniškemu bratu Illiasu (Moritz Bleibtreu). Obe odločitvi se izkažeta za katastrofalni, saj Illias zakocka restavracijo, ki pade v roke nepremičninskemu agentu sumljivega videza, Nadine pa ima novega ljubimca. Če bi se Zinos in Illias nehala pričkati in stopila skupaj, bi imela morda še zadnjo možnost, da restavracijo dobita nazaj.

Film si lahko ogledate v okviru filmskega abonmaja Liffe po Liffu, namenjena pa je tudi gledalcem za izven. Cena vstopnice je 4,50 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.