Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Ne. Za. Vedno.

Ne Za Vedno Sunčan Stone, Cankarjev dom
V Cankarjevem domu v Ljubljani si ob 20. uri lahko ogledate plesno predstavo Ne. Za. Veno., ki jo bodo uprizorili v sklopu mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti Ex Ponto,

Ne. Za. Vedno. Je. Nizanje gibov. Vznikajo iz napak, zmot, nesporazumov. Se izidejo v vrhunsko stvaritev pravega plesa. Je. Predstava. Jemlje prvine plesa kot sosede. Drobni nesporazumi. Nastajajo ob nenehnem prevajanju sosedovega jezika v svojega. So. Navdih. Za. Igro zgrešenih prevodov. Ryuzo Fukuhara in Samo Potokar se mojstrsko poigravata s kaskado nesporazumov. Da sosesko prvin plesa razrežeta. Meje med sosedi prerazporedita. Zgrešeno. Zavedno. Ne. Za vedno. Z užitkom.

Ryuzo, Samo in Sunčan se odpravijo na igrivo pot v predele življenja, v katerih se ponavadi ne počutimo igrivo: delajo napake, so napačno razumljeni in se izkažejo kot neuspešni v komunikaciji. Venomer neuspešni v vzpostavljanju logičnega dogodka z orodji, ki jih ima družba za nekonstruktivne in neuspešne, se skozi sedem epizod po sedem minut nikoli ne vdajo. Tako zelo se vživijo v igro, da je videti, kot da jo igrajo vsak dan znova. Kot vajo. V neuspehu. Toda. Ne. Za. Vedno.

Cena vstopnice je 12 evrov, za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence pa 9 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.