Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Oasis v bližnji Italiji

Oasis veljajo za bend, ki je populariziral brit pop. Žurnal24 main
Na pustno soboto, 21. februarja v Treviso prihajajo Oasis, kjer bodo med drugim predstavljali svoj osmi album Dig Out Your Soul.

Bend iz Manchestra je nastal leta 1991. V svoji karieri so prodali okoli 50 milijonov osmih studijskih plošč. Leta 1994 so izdali ploščo Definitely Maybe, ki jim je prinesla svetovni uspeh. Uspešno so nadaljevali vzpon tudi z (What's The Story) Morning Glory? in Be Here Now. Leta 2000 so izdali prvi live album, Familiar To Millions, posnet na Wembleyu in izdan kar na šestih različnih nosilcih zvoka. Njihove največje uspešnice so Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Live Forever, Champagne Supernova in D'You Know What I Mean?.

Oasis veljajo za bend, ki je populariziral brit pop. K popularnosti benda je precej prispevala tudi kontroverznost bratov Gallagher. Liam in Noel sta poleg glasbe vsaj toliko poznana tudi po izpadih ter medsebojni nastrojenosti. Tako sta zanimiva paša za medijska ušesa in nepredvidljiva novinarska sogovornika. Mogoče se tudi v Trevisu obeta kakšen manjši spor na odru, kdo bi vedel. Pustimo se presenetiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.