Magazin > Film & Glasba & TV
241 ogledov

Od danes Spotify tudi v Sloveniji!

spotify Profimedia
Dolgo pričakovani ponudnik digitalnih glasbenih vsebin SPOTIFY je z današnjim dnem končno dostopen v Sloveniji!

Več kot 50 milijonov skladb in več kot milijon podcastov postavlja Spotify v sam vrh priljubljenosti med ponudniki pretočnih vsebin.
S prihodom Spotify v regijo pri Menartu predvidevajo, da se bo trg digitalne glasbe občutno spremenil, saj smo dobili priložnost oblikovati glasbeni digitalni trg po željah končnih uporabnikov glasbe in njenih ustvarjalcev.

Spotify je bil osnovan pred dvanajstimi leti na Švedskem, danes pa šteje že več kot 286 milijonov uporabnikov iz celega sveta. Je eden največjih generatorjev prihodkov v digitalnem segmentu glasbene industrije.

"Povečani prihodki v glasbeni industriji so še kako pomembni za razvoj glasbe, ne le za njeno ustvarjanje. Glasbena industrija podpira in ustvarja številna delovna mesta, tudi tista, ki so le sekundarno povezana z glasbo (oglaševanje, filmsko ustvarjanje, radijske in tv postaje, …)."

Prihodki od streaminga so v vsakoletnem porastu, v nekaterih državah prihodki od digitalnega pretoka glasbe predstavljajo že več kot polovico vseh prihodkov od prodaje glasbe, v Nemčiji kar 64%.

Spotify je prvi mesec od registracije novega uporabnika brezplačen, nato bo za mesečno naročnino potrebno odšteti 5.99 evrov.
Ena od priljubjenih Spotify orodij je 'Spotify for Artist', ki glasbenikom omogoča upravljanje z osebnim profilom, v katerem glasbenik lahko pregleduje številne podatke, opravlja analize, ter komunicira s svojimi poslušalci. Je zelo močno promocijsko orodje.

Joonglaa star | Avtor:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.