Magazin > Film & Glasba & TV
172 ogledov

Oddaji Prava ideja! grozi ukinitev

Edita Cetinski Malnar Mediaspeed.net
V sredo je voditeljica oddaje Prava ideja! Edita Cetinski Malnar gledalcem sporočila, da oddajo zaradi varčevanja do nadaljnjega ukinjajo.

Po več kot štirih letih in 165 oddajah se je Edita Cetinski Malnar ob koncu sredine oddaje Prava ideja! poslovila z besedami: "Žal vam sporočam, da zaradi varčevalnih ukrepov v naši RTV-hiši novih oddaj do nadaljnjega ne bo." Novica je razočarala mnoge gledalce, ki so uredništvo oddaje že zasuli s pismi in pritožbami, z njimi pa sočustvuje tudi voditeljica. "Zelo sem žalostna, hudo mi je," nam je povedala v pogovoru in dodala, da že intenzivno iščejo rešitev. Zanikala pa je govorice, da naj bi oddajo vodilni želeli ukiniti, ker niso gostili šefov državnih podjetij, ampak le zgodbe o uspehu: "Prava ideja je namenjena tistim, ki na trgu uspejo z lastno idejo, ne tistim direktorjem, ki so nastavljeni v državnih podjetjih," je povedala ob tem.

Boscarol in Pliberšek razočarana

Začasna ukinitev pa ni razburila samo gledalcev, temveč tudi Francija Pliberška, direktorja podjetja MIK Celje, ki je že poslal pismo direktorju TV Slovenija Janezu Lombergarju. "Res je, poslal je lepo pismo, tudi jaz sem ga videla," nam je potrdila Malnarjeva in nadaljevala: "Napisal je, da gre za edino oddajo, ki spodbuja pozitivno klimo v podjetništvu in inovativnost v državi, ter da bi bila škoda, če bi jo ukinili. Dodal je, da imamo veliko podpore v gospodarstvu, in da za tem pismom stojijo pomembna podjetja." Poklical jo je tudi Ivo Boscarol. "Povedal je, da je bil šokiran in razočaran nad tem, da se oddaja ukinja. Vprašal me je, kako naj nam pomaga. Predlagal je, da bi poiskali evropski denar ali kaj podobnega."

Zakaj so se vodilni odločili, da začnejo varčevati pri oddaji, katero so ustvarjali le trije novinarji, ni čisto logično, predvsem zato, ker je bila zelo priljubljena in uspešna. Osvojila je številne nagrade, med njimi tudi nagrado Zavoda Ypsilon za mediY leta 2011, Žurnalovo nagrado TV-oddaja leta 2010, glavno nagrado za inovacijsko novinarstvo za leti 2009 in 2010, voditeljica Edita Cetinski Malnar pa je dobitnica priznanja RTV Slovenija za leto 2010.

Ravno zato se je Malnarjeva tudi sama lotila iskanja rešitve. "Trenutno se dogovarjam z enim medijskim partnerjem in upam, da se nam bo izšlo." Če pa se jim ne bo izšlo do konca leta, se bo morala Prava ideja! dokončno posloviti z malih ekranov.

Komentarjev 8
  • ljimonad 17:24 09.november 2012.

    ja sej ni čuden., za takšne oddaje nimajo denarja, za raznorazne bedaste show programe pa se vedno najdejo evriči. vse bolj se nagibam k temu, da je ukinitev plačevanja, oziroma znižanje prsipevka dobra ideja, sicer katastrofalne vlade. morda pa jim ...prikaži več bo na rtv potem prišlo iz ta zadnje v možgane, kaj se naj dela in kaj ne.

  • se_eden 14:36 09.november 2012.

    zame ni prava ideja tisti uspešen posel, ki je subvencioniran z €U sredstvi. je pa res, da jih mnogo podjetnikov zaradi zbirokratiziranih postopkov, ne uspejo ali pa tudi nočejo uresničiti...

  • bobr 14:14 09.november 2012.

    če so uknili http://www.rtvslo.si/resnicnost/,potem naj tudi pravo idejo.