Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Odkrivanje Nekega dne in neke noči

Nekega dne neke noči Damjan Osredkar
Ob 20. uri se lahko v Dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu podate na odkrivanje slovenske pesnice in prevajalke poezije Lili Novy.

"Stopnice in povsod stopnice! Povej, kaj iščemo! Ali si ti klic iz mene ali jaz klic iz tebe? Sem jaz stkana okoli tebe?"

Tako se v eni od pesmi sprašuje Lili Novy, rojena Haumeder, slovenska pesnica in prevajalka poezije. Barbara Kapelj Osredkar pravi, da jo že od otroških let z neznansko močjo vleče njena podoba, vklesana v kamen, na Starem trgu. Poskuša jo odkriti, razbrati, se ji približati, jo raziskati. Jo najti na ulicah stare Ljubljane, na mostovih, v pogovorih, v zgodbah, v njeni poeziji. Ter stkati pripoved o Lili in njenem svetu. 

Avtorica Barbara Kapelj Osredkar je skozi odkrivanje "prave" Lili Novy zgradila delno dokumentarno strukturo, prepleteno z njeno poezijo, in na oder postavila dva komentatorja, otroka, ljubimca, klovna in angela, ki se na božični večer na Klosterwiesergasse v Gradcu igrata vedno enako zgodbo: odkrivata in podoživljata občutek o njenem življenju, da bi razpletla le del njenega donečega koraka, odmev njenega glasu.

Cena vstopnice je 12 evrov, za stare do 25 let in od 65 let ter upokojence pa devet.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.