Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Omar: "Opozarjali so me, da bom osamljen"

Omar Naber
1/3
Osebni arhiv
Na hrvaški obali smo ujeli Omarja Naberja, kamor je priromal iz Londona. Počitnikuje v neposredni bližini Boruta Pahorja, Aljaža Pegana, Mikija Mustra in številnih drugih znanih Slovencev, ki imajo hiše ob morju v naseljih Pelegrin in Špina.

Omar je pred kratkim dopolnil 30 let, te dni pa promovira svojo novo pesem Le srce ne spi. V Pelegrin hodi že od malih nog, zato ga kljub Londonu, kjer zdaj preživi večino svojega časa, ni zanemaril niti letos: "Na začetku sem se Londona malo bal, ker je tako ogromno mesto, preplavljeno z meni neznanimi stvarmi, različnostmi in vsemi rasami ter verstvi sveta. Marsikdo me je opozarjal, da bom osamljen in da je tam nevarno. Takoj, ko sem svojo realnost preslikal tja, je ves strah izginil in sem se tam udomačil. Tamkajšnja anonimnost mi prija in lahko počnem, kar hočem, kadar hočem."

Naber dodaja, da si službe tam ne bo iskal, čeprav je o tem sicer že razmišljal, saj je, kot pravi, London zelo drag. Do takrat bo, kot nam je povedal, lovil takšne in drugačne priložnosti, dolgčas pa, zatrjuje, mu v takšnem mestu nikakor ne more biti.

Od politikov do estradnikov
V počitniških naseljih ob hrvaški obali Špina in Pelegrin, ki se držita skupaj in sta le streljaj od slovenske meje, prevladujejo Slovenci, predvsem pa tam počitnikuje presenetljivo veliko znanih obrazov – od predsednika vlade Boruta Pahorja do številnih nekdanjih in zdajšnjih direktorjev, potomocev nekoč pomembnih partijskih funkcionarjev, pa tudi estradnikov, kot so recimo Saša Lendero, Polona Kasal in Mark Žitnik. Tja že dolga leta hodijo tudi striparska legenda Miki Muster, vrhunski športnik Aljaž Pegan, predsednik državnega sveta in član LDS Blaž Kavčič in pisateljica Maruša Krese.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.