Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Po otroško za vsakogar

Otroški bazar na Gospodarskem razstavišču Boštjan Tacol
Poleg jesenskega Otroškega bazarja v Ljubljani bo letos prvič tudi Otroški bazar v Mariboru. Otrokom, staršem, vzgojiteljem in vsem, ki se ukvarjajo z najmlajšimi bo v Ledeni dvorani Tabor od 9. ure postregel številne izobraževalne in zabavne vsebine.

Na prvem Otroškem bazarju v Mariboru bodo staršem predstavljene novosti s področja opremljanja otroških prostorov, mode, varnosti, zdrave prehrane, preživljanja prostega časa, otroške literature, medijev, družinskega turizma, kulturnih in športnih vsebin.

Od animiranih filmov do kock
Dan Zemlje bo Zveza prijateljev mladine Maribor obeležila v ustvarjalnem kotičku, kjer bodo potekale eko delavnice za različne starostne skupine otrok. Najmlajši bodo ustvarjali pomladno cvetje iz naravnih in odpadnih materialov, nakit, okrasne lončke, pa tudi žepne družabne igre, prstne lutke in drugo.

Tudi dogajanje na zunanji ploščadi bo v znamenju eko delavnic, saj se bodo oblikovale skulpture iz plastenk, namenjene sajenju rastlin, inštrumenti iz naravnih in odpadnih materialov, senzorične in druge delavnice. Poleg tega bodo zunaj tudi druge aktivnosti za starše in otroke.

Zavod Udarnik bo otrokom predstavil svet filmov. Ogledali si bodo projekcije animiranih filmov ter v različnih delavnicah spoznavali filmsko zgodovino in praktično delo s filmi.  Otroci bodo tudi izdelovali optične igrače ter spoznavali njihovo delovanje, se udeležili športnih aktivnosti, preizkusili igrala, si ogledali Lego razstavo in obiskali Lego delavnice.

Vstop in vse vsebine so brezplačne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.