Magazin > Film & Glasba & TV
6290 ogledov

Po tragediji se je prvič oglasil Baldwin

Alec Baldwin Epa
Ameriški filmski zvezdnik Alec Baldwin, ki je med snemanjem filma namesto s slepimi naboji iz rekvizita pištole streljal s pravimi, je prvič nagovoril javnost.

"Ni še znano, ali bo vložena obtožnica zaradi smrti Halyne Hutchins," so v izjavi, poslani televizijski hiši CNN zapisali iz urada okrožne državne tožilke Nove Mehike Mary Carmack-Altwies. Preiskava je še v začetni fazi.

"Z veliko diskrecijo bomo preverili vsa dejstva in dokaze o tem primeru. V kasnejši fazi preiskave bomo imeli dodatne informacije. Naše misli so z vsemi, ki jih je prizadela ta tragedija," je v izjavi zapisala Carmack-Altwies.

Alec Baldwin Magazin Alec Baldwin močno shujšal

Baldwin se je zlomil

Alec Baldwin je izrazil šok in žalost, potem ko je s pravimi naboji iz pištole na snemanju filma v Novi Mehiki ustrelil direktorico fotografije Halyno Hutchins.

Prvič po tragediji se je oglasil na Twitterju in sporočil, da je v stiku z njenim možem in da mu je ponudil podporo.
"Moje srce je zaradi njenega moža, njunega sina in vseh, ki so poznali in ljubili Halyno, zlomljeno," je zapisal.

Alec Baldwin Magazin Alec Baldwin sanjaril o umoru

"Ni besed, s katerimi bi lahko izrazil šok in žalost zaradi tragične nesreče, ki je vzela življenja Halyne Hutchins, žene, matere in naše kolegice, ki jo globoko občudujemo," je Baldwin zapisal na Twitterju in pojasnil še: "V popolnosti sodelujem v policijski preiskavi, da bi razjasnili, kako je prišlo do te tragedije."

Iz rekvizita izstreljeni pravi naboji

Spomnimo, da je 68-letni igralec Alec Baldwin, na snemanju prizora filma Rust z izstrelkom iz rekvizita pištole zadel direktorico fotografije Halyno Hutchins in režiserja filma Joela Souzo.

Alec Baldwin Magazin Alec Baldwin bo spet očka

Hutchinsovo so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, a je poškodbam kasneje podlegla. Souza ostaja na zdravljenju v bolnišnici, ni pa znano, kakšne poškodbe je utrpel. 

Policija okrožja Santa Fe še vedno preiskuje, kaj je Baldwin izstrelil iz rekvizitov pištole in kako je do tega sploh prišlo. Proti ameriškemu igralcu niso bile takoj vložene obtožbe.

Spletni portal The Santa Fe New Mexican piše, da je Baldwin jokal pred šerifovo pisarno, poskušali so dobiti komentarje, a jim to ni uspelo. 

Alec Baldwin Magazin Tragedija na snemanju: Baldwin streljal, ena oseba umrla

Znano je, da je bil ranč, na katerem so snemali prizore, večkrat uporabljen za snemanje različnih filmov, vključno z nedavnimi Western News of the World s Tomom Hanksom v glavni vlogi.

Kdo je ubil Halyno Hutchins?

Umorjena 42-letna Halyna Hutchins je pri filmu sodelovala kot direktorica fotografije. Leta 2015 je diplomirala na Ameriškem filmskem inštitutu. Leta 2020 je bila direktorica fotografije pri akcijskem filmu Archenemy z Joejem Maganiellom v glavni vlogi. Leta 2019 jo je American Cniematographer imenoval za "vzhajajočo zvezdo".

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 10:18 23.oktober 2021.

    pač amerika. kjer je orožja in municije več kot kruha ..in sem dal tečaj iz varnega rokovanja orožja.. in vem kako se gre. udeleženci tega tečaja , sicer kandidati za varnostnike so po vrsti pocepali, ker so držali prst na ...prikaži veča sprožilcu pištole med raztavljanjem. ja dragi moji.. tudi če preverjaš al je cev prazna ne meriš v človeka. na žalost se to dogaja, ne pozabit, kolk so jih že na tak način pobili pri snemanjih. potem pa v jok. vem zakaj je treba imet pravo orožje ? saj je samo film.

  • bozo666 09:10 23.oktober 2021.

    Sicer pa tudi če gre za rekvizit verjetno ne nameriš v režiserja in direktorja fotografije, ampak v igralce, ki sodelujejo v sceni, ki se snema. Kako lahko ponesreči ustreliš, mi pa tudi ni jasno.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:15 23.oktober 2021.

    Višek ironije je to, da je v tem filmu igral sleparja, ki po nesreči ustreli človeka..