Magazin > Film & Glasba & TV
65 ogledov

Pogovori z Ališičem neuspešni

Miran Ališič Saša Despot
Formulo 1 bosta odslej vodila Leon Andrejka in Niko Mihelič.

Dolgoletni glas slovenskih prenosov Formule 1 Miran Ališič ne bo več komentiral dirk na RTVS. To je, kot smo poročali, sporočil na svojem blogu. "RTVSLO že dolgo vodijo nekompetentni in nesposobni ljudje, ki se jim o moderni medijski podobi uspešnega javnega medija še sanja ne, moje nepričakovano in nenadno slovo od mikrofona in kamer na RTVSLO pa je logična posledica popolne odsotnosti občutka za svoje gledalce, poslušalce, pa tudi sodelavce in program, ki ga ima rada velika skupina gledalcev in poslušalcev,“ je med drugim zapisal Ališič. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Ni želel komentirati iz studia

Kot kaže, je Ališič sodelovanje z nacionalko odklonil zaradi varčevalnih ukrepov. Prvo dirko bi moral namreč komentirati iz studia in ne iz Avstralije.

"Leon Andrejka in Niko Mihelič sta prevzela komentiranje Formule 1 potem, ko pogovori z Miranom Ališičem o nadaljevanju sodelovanja z RTV Slovenija niso bili uspešni in je odklonil komentiranje prve tekme F1, ki bi moralo potekati iz studia TV Slovenija. Niko Mihelič je odličen poznavalec Formule 1, ki že vrsto let v vlogi strokovnega komentatorja sodeluje z mediji oz. različnimi programi v okviru RTV Slovenija in bo v tandemu z Leonom Andrejko, ki je dirke spremljal že v preteklosti, dobra pridobitev letošnjih prenosov Formule 1,“ so za nas povedali na RTVS.

Komentarjev 10
  • zefacveta 06:17 19.marec 2015.

    Upam, da se bo Ališič še vrnil med slovenske komentatorje, ker zdaj gledat F1 je brez veze, tudi v prenosih smučanja je bil Ališič najboljši.

  • miror 23:52 18.marec 2015.

    Saj človek osebno nima nič proti njemu, vendar pri prenosih smučanja raje preklopim na Avstrijo, če je on komentator. Tuljenja ne prenesem.

  • tomaz 19:10 18.marec 2015.

    Za formulo ne bom komentiral, za smučarijo pa popolnoma drži napisano..tudi sam sem spremljal ženske tekme na drugih kanalih, če je Alešič komentiral. Enostavno nisem ga mogel poslušati, ne rečem pa, da je bil lahko komu tudi sprejemljiv.