Magazin > Film & Glasba & TV
12074 ogledov

POP TV se je podobni ideji odrekel, sedaj se bo tem junakom poklonil Planet

marko potrč, eva cimbola Planet TV
POP TV se je pred leti gasilskemu šovu odpovedal, sedaj pa se bodo junakov poklonili na Planet TV.

Spomladi na Planet prihaja veliki gasilski izziv, v katerem bodo sodelovali požrtvovalni in vrhunsko usposobljeni gasilci in gasilke iz prostovoljnih gasilskih društev. Oddajo bosta vodila Marko Potrč in Eva Cimbola, ki tudi sama zelo spoštujeta neprecenljivo delo gasilcev.
 
Šov Gasilci bo potekal v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, v ospredju pa bo nepogrešljiva dejavnost gasilskih društev, njihova usposobljenost, vrhunska pripravljenost in izjemna požrtvovalnost. V oddaji se bodo na velikem gasilskem izzivu pomerili najbolj izurjeni, najbolj vzdržljivi ter najbolj spretni gasilci in gasilke iz prostovoljnih gasilskih društev.
 
"Oni imajo svoje službe, svoja življenja – dejansko si trgajo svoj prosti čas za to, da rešujejo življenja in premoženja nas, ki jih potrebujemo," pravi voditelj Marko Potrč, ki zelo spoštuje delo prostovoljnih gasilskih društev. Medtem ko bo v oddaji spremljal gasilce med težavnimi preizkusi, bo Eva Cimbola govorila z gosti iz občinstva ter podporniki gasilskih društev.
 
Tekmovanje bo potekalo na najzahtevnejših gasilskih poligonih doslej, ki bodo zgrajeni pod strokovnim vodstvom gasilskih strokovnjakov. V vsaki oddaji se bosta dve gasilski društvi pomerili na treh poligonih, ključen bo ognjeni. Na koncu bo zmagovalno prostovoljno gasilsko društvo poleg častnega pokala prejelo donacijo v višini 30.000 evrov.
 
Veliko pozornosti bomo namenili tudi preventivnim ukrepom za varnost ljudi, projekt pa bo spremljala dobrodelna nota, saj bomo s pomočjo gledalcev zbirali sredstva za Ustanovo za pomoč družinam ponesrečenih gasilcev Metoda Rotarja.

Ideja o šovu z gasilci pred leti že na POP TV

Ko je bil na POP TV še kreativni direktor Donald Rose, ki se je lani pridružil ekipi Planet TV, se je prav tako govorilo o podobni ideji za šov, v kateri bi glavno vlogo igrali gasilci - Gasilci: Enota 14. Šov so že promovirali, nato pa so ga po ogorčenju nekaterih gasilskih društev odpovedali. "Izmislili so si šov, ki je ponižujoči do vseh prostovoljnih gasilcev v naši državi. Odzovejo se vedno, ko so ostali še v toplih pisarnah. Sami veste, da šovi do sedaj (še zlasti zadnji) so sama navlaka. Če jim ostaja denar, imajo TRR račun naše organizacije in naj kar donirajo. Prostovoljni gasilci imajo nalogo pomagati ljudem in ne delati dobiček komercialnim televizijam. Že tako rešujemo večina stvari, ki se dogajajo zaradi malomarnosti države in občin," so takrat zapisali prostovoljni gasilci, ki so bili jezni tudi na članico krativnega oddelka televiziji, ki je na Twitterju nekatere gasilce označila za "stare prdce". 
 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:55 09.marec 2020.

    POP tv je skupina enoličnih samovšečnih voditeljev in redaktorjev . Vsakodnevno nakladanje in isti frisi ......dajte malo pomislite ?