Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Potovanje v temačno človeško prihodnost

Vesoljski pirat kapetan Harlock
1/12
Karantanija cinemas
Sredi decembra v naše kinematografe prihaja znanstvenofantastični animirani film Vesoljski pirat kapetan Harlock.

Osupljivi računalniško animirani anime nas popelje v temačno človeško prihodnost, ko so ljudje prisiljeni zapustiti Zemljo, oblast pa prevzame tiranka organizacija Gaia. Edino težavo jim predstavlja uporniški piratski kapitan Harlock, ki s svojo predano posadko in hitro vesoljsko ladjo uspešno izvaja napade na vladne konvoje. Da bi ga ujeli, v njegovo posadko vtihotapijo vohuna, toda ko jim načrt spodleti, se odločijo za vsesplošni napad na Harlocka. Premeteni gusar se kljub majhnim možnostim na uspeh odloči sprejeti izziv in s posadko se pripravi na zadnjo odločilno bitko.

Film je nastal po predlogi stripovskega virtuoza Leijija Matsumota, ki letos praznuje 60 let stripovskega ustvarjanja. Njegov oče je bil pilot lovca in je po vojni zelo trpel, ker ni mogel več sesti v letalsko kabino. Ker so ga odpustili iz vojske, je družina živela v precejšnji revščini. Matsumoto je očeta vedno gledal kot junaka in po njegovi podobi je oblikoval veliko svojih stripovskih likov, tudi Harlocka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.